FINAŁ: ARGENTYNA - FRANCJA (18.12.2022 - 18:00)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

FINAŁ: ARGENTYNA - FRANCJA (18.12.2022 - 18:00)

Post autor: Enjo » 15 gru 2022, 19:20

Duzy sukces Marciniaka, bylby zal jakby siedzial do konca i nie sedziowal wiecej niz dwoch meczow. Polak-rodak, ale tez przede wszystkim dobry sedzia, w dobrej formie wiec w tej sprawie mozna byc spokojny.

Ja nie wiem komu bede kibicowac, chyba nieco bardziej Francji - jest tam Theo i Oli, mam tez sporo znajomych we Francji, ale jak wygra Argentyna to bedzie to ostateczny stejtment Messiego, ktory mu sie nalezy.

I przechodzac do przewidywan i typow.

Stawiam na Argentyne.
Nie licze, ze beda grac lepiej niz w calym turnieju, ale z meczu na mecz wyglada to coraz lepiej, przede wszystkim sa cierpliwi, w miare dobrze zorganizowani w defensywie, ta pomoc moze sie nie wyroznia niczym, ale tez nie zawalaja duzo no i z przodu Messi. Jest jeszcze Alvarez - nie znalem tego grajka, ale tak sobie go wyborazalem - bez wielkiej finezji, ma po prostu ladowac i sie sprawdza.
Na drugim biegunie Les Bleus - juz slabo grali z Anglia, z Marokiem niewiele lepiej, a najbardziej zabawne to, ze nie stracili gola mimo, ze bylo momentami groznie.
Najwiekszym problemem, moim zdaniem bedzie Mbappe - on nie broni, Theo mial ciezko, a mysle ze Messi bedzie tam schodzil, robil przewage i w bocznych sektorach Francuzi beda miec problemy. NIe wiem czy zagra Di Maria, jesli tak to bedzie jeszcze trudniej. Watpie, aby Deschamps zdecydowal sie na zmiane systemu, ale moim zdaniem trojka obroncow, Mbappe jaki drugi napastnik i wahadlowi sprawiloby to, ze obrona bylaby bardziej stabilna.
Oczywiscie potencjal w ataku jest, ale ciezko powiedziec czy cos sie z tego urodzi. Wczoraj dobra zmiana Thurama i to tyle, nikogo innego DD nie wprowadzil aby zmienil gre (Kolo Mouani na pare minut tylko) takze przy problemach bedzie ciezko o impuls z lawki. Oby wrocil Rabiot bo jest w dobrej formie.

Licze na dobry mecz, chcialbym aby sie dzialo, ale momi zdaniem ostatecznie wygraja Poludniowcy.

Wróć do „Mundial 2022 Katar”