Ja mam podejrzenie, że spotykają się takie ekipy... że jeśli któraś z nich nie strzeli bramki w pierwszych 20-30 min meczu, to dojdzie do bezbramkowego remisu jaki zwieńczą rzuty karne. Chorwacja w meczu z Argentyną robiła wrażenie już bardzo zmęczonej a Maroko to ekipa jaka w każdym meczu musiała zostawiać wiele sił na zasadzie, że jak brakuje umiejętności to trzeba pracować 2x więcej niż przeciwnik. Obie ekipy są już mocno zmęczone i spodziewam się tu szachów, do pierwszej bramki oba zespoły będą przede wszystkim wyczekiwały okazji i przede wszystkim pilnowały tyłów. Bramka w tym meczu może otworzyć widowisko, ale mam przeczucie, że o to w tym meczu będzie bardzo trudno. Obie ekipy są dość solidne w defensywie i obie ekipy nie mają zbytnio kim straszyć w ofensywie.
Wydaje się, że założenie bezbramkowego remisu i karnych wydaje się być tu najbardziej oczywiste. Jednak zobaczymy jaki scenariusz pokaże boisko.
Sam jednak obstawiam remis 0-0, gdzie będzie mniej finezji a więcej walki a na zakończenie konkurs rzutów karnych jaki zrekompensuje nam dość nudne i być może brzydkie widowisko.
Oczywiście nadal można liczyć, że takie osoby pokroju Modricia zrobią coś z niczego, ale nie wiem czy już tak dwie wyeksploatowane ekipy na tym turnieju, będą w stanie wykrzesać z siebie odpowiednio dużo sił.