FINAŁ: ARGENTYNA - FRANCJA (18.12.2022 - 18:00)

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

FINAŁ: ARGENTYNA - FRANCJA (18.12.2022 - 18:00)

Post autor: Kesz » 18 gru 2022, 19:14

Tomusmc pisze:
18 gru 2022, 19:04
Przecież nie wpuścił żadnej szmaty, nie zauważyłem żeby coś spieprzył. Karne rządzą się własnymi prawami
Właśnie dla mnie jego reakcje przy karnych były dziwne... Messi i Dybala praktycznie strzelają w sam środek bramki, a ten mimo, że z dużym opóźnieniem rusza do obrony, to wyciąga się na boki jak struna jakby piłka miała lecieć przy samym słupku bramki. Nawet ten pierwszy karny Messiego był po prostu fatalny w jego wykonaniu, strzał słaby, bliski środka i jedyny sposób aby tego nie obronić, to rzucić się w lewą stronę... I Lloris rzuca się w lewą stronę... Mam wrażenie jakby wyczekiwał strzału Argentyńczyków i specjalnie rzucał się tam gdzie nie leci piłka. Po prostu nie wyobrażam sobie, że tak można fatalnie odczytywać zamiary... Albo Argentyńczycy świetnie robili go w balona, albo Lloris po prostu się kompletnie spalił tudzież sprzedał w przerwie mecz, bo nie wiem... Jestem ciekaw jak w Francji ocenią postawę bramkarza przy rzutach karnych, bo dla mnie szok... Argentyna naprawdę nie strzelała dobrze tych karnych, to Lloris za każdym razem podejmował najgorszą z możliwych decyzji. Raz tylko rzucił się w dobrą stronę i nawet mając szansę obrony karnego, to wyglądało jakby specjalnie cofnął rękę i wpuszczał tą piłkę do siatki... Nie chce tu snuć naprawdę podejrzeń, ale to było strasznie dziwne zachowanie...

Aby nie było, Argentyna zasłużyła na zwycięstwo w tym meczu, była lepsza, Francja jedynie desperacko goniła Argentynę. Messi też zagrał świetne spotkanie i zasłużenie zgarnie nagrodę najlepszego zawodnika tego mundialu, zapewne to zaprocentuje złotą piłką... Ten finał też był fantastyczny, bardzo dobre zwieńczenie tego naprawdę niesamowitego sportowo mundialu... Ale no... Postawa Llorisa w bramce była dziwna no... Ja sobie jeszcze później zobaczę te karne i tak przyjrzę się zachowaniu Llorisa przy tych strzałach, bo jego reakcje były jakby przeciwne za każdym razem do tego co powinien zrobić... Z resztą jestem ciekaw też analizy w Francji tego konkursu rzutów karnych.

Wróć do „Mundial 2022 Katar”