Gry...

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 545

Gry...

Post autor: emski » 22 gru 2022, 15:23

Tak, pykam sobie powoli i w sumie jestem zadowolony. Największą robotę w całym patchu robi oczywiście 60 klatek - na dzisiaj chyba jedyną grą, gdzie zdzierżyłbym 30 klatek jest RDR2. Bardzo podoba mi się też nowa kamera i szybkie rzucanie znaków - to jest gamechanger, który mega usprawnia rozgrywkę. Co do grafiki to sie nie wypowiem, bo przeniosłem się dalej od telewizora i z tego powodu nie widzę dużej różnicy względem wersji sprzed patcha.
Gra ma świetną fabułę, więc nawet n-te przejście sprawia satysfakcję. Zawsze można spróbować podjąć inne wybory fabularne, zmienić kolejność robienia questów/eksploracji terenu.
W pewnych elementach niestety widać, że ta gra ma 8 lat - dość 'kwadratowy' gameplay - prosto po przesiadce z God of Wara boli fizyka postaci czy brak czucia czy rzeczywiście trafiłem przeciwnika (pomaga założenie słuchawek), jazda Płotką to nadal mem. No i death march trochę wkurza - jakieś [k****] burki w Velen mnie złomują na 2-3 hity :D Ale to wszystko rzeczy, które nie są żadną nowością, więc w sumie nie ma się czemu dziwić.
Na reddicie mi mignęła jedna fajna rzecz, którą też mogli wprowadzić, ale niestety jej nie ma - mgła na mapie, dzięki której łatwo możnaby sprawdzić gdzie już byłem, a gdzie jeszcze nie.
Sumarycznie - bardzo pozytywnie podchodzę do tego patcha, bez niego pewnie już bym nie wrócił w najbliższym czasie, a teraz planuję platynować grę.

Wróć do „Hyde Park”