Bernabeu - dla mnie jest MVP forum już któryś rok z rzędu i widzę, że ludzie bardzo powoli też zaczynają go doceniać. Klasa, wiedza, elokwencja i standardowy argument, że pisze często, w wielu miejscach
Morrow - wrócił do dobrej aktywności i znowu jest dużo głosów na niego. Trudno się dziwić, gdzie się pojawi tam błyszczy
2. Debiut roku
Mr. Chris - fajny, luźny styl pisania, na wiele tematów, stylistycznie też bez zarzutu.
roque - jest sobą, można z nim pogadać o eliminacjach pucharów, polskiej piłce klubowej (to drugie mnie akurat tak sobie interesuje, ale sprawia że jest on wartością dodatnią dla forum).
MothToAFlame - podobnie jak roque, normalny gość, pisze przede wszystkim o piłce.
Zgadzam się z opinią, że to był dobry rok pod kątem debiutantów. Spokojnie głos mógłby dostać jeszcze Sh00t, fajnie wyskoczyli Klawikord, Precel.
3. Największy znawca
Cement
7lechus
Bernabeu
Za to ze znają i chce im się znać na rzeczy.
4. Forumowicz, którego chciałbyś poznać
NoName1989 - moim zdaniem mało otwiera się na forum a wydaje się być porządnym gościem
Sergek - mamy trochę inne podejście do Liverpoolu, spraw liverpoolowskich, jednak dobrze byłoby się w końcu spotkać i na żywo pogadać.
ryba_82 - rywalizacja jak najbardziej jest, ale dogadujemy się i poza forum byłoby raczej tak samo
5. Największy dowcipniś
Diamen23 - niewymuszony, nieprzykrywający kompleksów, nieszukający uwagi humor
6. Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?
janop
MK92 - bardzo fajny człowiek z klasą i zainteresowaniami, ale uznał, że tak będzie lepiej. Może kiedyś wróci.
Dr.Football1 - legenda forum, to on zmotywował mnie do pisania tutaj. W 2022 popełnił natomiast 3 posty. Szkoda ogromna, bo bardzo dużo wnosił. Miał charakterystyczny styl pisania, osobowość i przede wszystkim interesował się piłką.
7. Najlepszy avatar
emski - dobre ujęcie wielkiego piłkarza
roque - niby nic specjalnego, ale fajne retro
8. Wydarzenie roku na forum
Nazwa tematu barażu/meczu o 3. miejsce na MŚ - nie sądziłem, że można pociągnąć dyskusję w tak błahej kwestii
podboje Dudka w Lidze Mistrzów - nie wiem, ile osób z forum gra w piłkę (mniej lub bardziej amatorsko), jednak pojechać ze swoją drużyną na międzynarodowy turniej?
9. Kto poczynił największy postęp
HMK - bo mniej narzeka na reprezentacje
Quercus - w zeszłym roku bardzo po cichu wszedł na forum, w tym jest bardzo aktywny, pisze barwnie, z sensem, nawet jeżeli się z nim nie zgadzam (a często tak jest).
10. Najbardziej pomocny użytkownik
Hersk - robi robotę na Twitterze a my zbieramy jej plony, bo na forum przychodzą nowi ludzie i gadają z sensem.
czubatka - chyba nic nie trzeba pisać w tej kwestii.
Magnum - dobrze rozjaśnia sędziowskie zawiłości, które są zapalnikiem wielu piłkarskich dyskusji.
11. Najfajniejszy użytkownik
Boromir - fajne podejście do formingu, nic się nie zmieniło. Mimo że jest sympatykiem, pasjonatem Ukrainy, nie zgadza się że powinniśmy siedzieć i płakać nad ich losem i nie prowadzi kultury wykluczenia wobec Rosji. Za to duży plus.
cloner - bardzo polaryzująca postać, aczkolwiek ja tam lubię clonera. Jak nie szukasz zwady z nim to on sam z siebie tego nie zrobi a jak chcesz mieć z nim normalny kontakt to wszystko jest w Twoich rękach
Enjo - był aktywny gdy wchodziłem na forum, potem miał przerwę a teraz wrócił i spoko, bo pisze dobrze, bez napinki, często o piłce.
12. Największy dziwak
Pinturicchio - w którymś momencie było nawet śmiesznie, ale to zaśmiecanie tematów, pytanie o rzeczy które są do znalezienia w kilka sekund, spermienie do Ilki.
13. Najsłabsze ogniwo
Kesz - na forum mamy wolność wypowiedzi, ale działa to w obydwie strony a Kesz bardzo dziwnie reaguje na konstruktywną krytykę. Jego styl to grafomania, takie pisanie dla pisania i nie daje nic w zamian.
14. Największe rozczarowanie
Ilka - miała fajną końcówkę tamtego roku i dobry początek tego, prowadziła typera skoków. Zaczęła pisać "wyniki później" aż w którymś momencie bez słowa zniknęła. Tak samo bez słowa wyjaśnienia wróciła. To tylko forum, jeżeli działo się coś w życiu prywatnym to trzeba to zrozumieć, ale jak bierzesz na siebie odpowiedzialność to słabo.
yedraz - słabe są te podjazdy do kibiców/innych włoskich klubów, tylko dlatego że Napoli idzie na mistrza.