Gry...

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2076
Kibicuję: Manchester United

Gry...

Post autor: Mr.Chris » 31 gru 2022, 18:14

7lechus pisze:
31 gru 2022, 18:03
Jak ograsz X-COM 2 to polecam Battletech - koniecznie z dodatkami (zwłaszcza Flashpoint) oraz z patch'em 1.91

Strategia turowa hard SF z rozbudowaną mechaniką, z elementami ekonomii (zarządzanie kompanią najemników) + RPG (rozwój postaci, eksploracja świata, zadania poboczne itp..). Battletech ma świetny klimat co jest zasługą aktorów podkładających głos, artystycznej szaty graficznej ilustrującej opowieść pomiędzy misjami oraz nastrojowej muzyki. Kampania dla jednego gracza jest naprawdę dobrze napisana i wciąga.
DING DING DING DING! HERE'S A WINNER!
7lechus pisze:
Tutaj ostrzeżenie: gra to jednak ogromny pożeracz czasu (obecny syndrom jeszcze jednej misji).
sounds like ... coś czego poszukuję ;)
7lechus pisze:
Bez 16GB RAM i dobrego procka są ciężary. (kiedy grałem na starej stacjonarce z CPU i5-6400 z 8GB RAM misje potrafiły wczytywać się po kilka minut) ponadto gra ma pierdyliard małych plików więc o instalacji na HDD można zapomnieć. Tylko SSD.
W prawdzie nie mam turbo maszyny, ale z i7-3770 i 16GB RAMu powinienem udźwignąć :) na Cyberpunka nie narzekałem, a ma wyższe.

Dzięki :)

edit: jeżeli ktoś ma podobne tytuły, to nie kryjcie tego zbyt głęboko w sobie :D chętnie przygarnę każdą ilość.

Wróć do „Hyde Park”