Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)

Post autor: Tomusmc » 03 sty 2023, 17:09

Ja wczoraj obejrzałem Rennes z Niceą i bardzo podobała mi się gra gospodarzy. Ciągłe ataki, dużo podań i ciągłe dochodzenie do strzału. Niestety skuteczność była kiepska, ale trzeba wziąć pod uwagę, że w pierwszej połowie stracili strzelca pierwszej bramki i najlepszego strzelca drużyny, Terriera (komentatorzy podejrzewali zerwanie więzadeł). Nice nic nie grało, schowani na własnej połowie próbowali wychodzić z kontrą, ale najczęściej kończyło się to wręcz komicznie. Piękny strzał Barkleya (chociaż tutaj nie bez winy był staruszek Mandanda) dał im nadzieje na wywiezienie jednego punktu z trudnego terenu, ale na szczęście pod koniec spotkania na 2:1 strzelił Bourigeaud i uratował mi kupon :P oglądałem w sumie dlatego, że póki co jest posucha i dodatkowym smaczkiem był ten mecz na kuponie. Nie zawiodłem się mimo, że mecz wyglądał bardzo jednostronnie to jednak dążenie gospodarzy do strzelenia zwycięskiej bramki mi się bardzo podobało

Z drużyny gości śmiało można wyróżnić Todibo. Mimo ataków Rennes to na nim często kończyły się akcje, świetnie bronił i jeszcze potrafił sam wyjść z kontrą chcąc ciągnąć swoich słabych kolegów do ofensywy

Wróć do „Piłka nożna na świecie”