Plebiscyt forumowy - komentarze

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Plebiscyt forumowy - komentarze

Post autor: Kesz » 07 sty 2023, 14:33

@piotrcies - akurat na ten cytat odnośnie Messiego, to był najmniejszy odzew, bo każdy normalnie myślący zauważył, że to jest jeden wielki sarkazm z mojej strony i taki zwyczajnie "złośliwy" post na to całe spuszczanie się nad Messim przez niemal cały turniej a na sam jego koniec robienie z niego nie wiadomo kogo. Tak samo jak w tym czasie wszyscy siedli na Ronaldo, bo to były dwa różne bieguny... Z jednej strony zawodnik jakiemu się wszystko udaje pod koniec kariery a z drugiej strony zawodnik jaki na koniec kariery ma pod górkę z każdej strony. W tym samym czasie też podkreślałem, że doceniam Messiego jako piłkarza i jego dokonania, ale potępiam go za jego zachowania boiskowe i pychę. Ale fakt faktem, to było moje działanie prowokacyjne i świadomie szedłem pod prąd, więc tu nie dziwie się, że część osób to sfrustrowało, ale część chyba zbyt mocno zinterpretowała te moje złośliwości do Messiego.

@DDK Kwestia jest taka, że Niemannowi nie udowodniono ostatecznie żadnych oszustw, nawet raport chess.com idzie o kant tyłka obić, bo nawet nie opublikowali na jakiej podstawie wykryli te rzekome oszustwa. Hans Niemann przyznał się do oszustw jakich dopuścił się w grach internetowych jako dzieciak i nie miały one miejsca na żadnym turnieju. Do tego platforma chess.com w żadnym stopniu nie jest powiązania z organizacją FIDE. To tak jakby piłkarz wystąpił sobie w meczu z kumplami na orliku gdzie jakoś oszukiwał i chciałbyś z tego powodu wykluczyć go z rozgrywek UEFA i FIFA.
Obecnie Hans Niemann pozwał Magnusa Carlsena o platformę Chess.com za zniesławienie i próbę wykluczenia go z środowiska profesjonalnych szachów, odszkodowanie za te działania wobec Amerykanina mogą kosztować Norwega i Chess.com wiele milionów dolarów.

A to, że odniosłem się, że jeśli ktoś kiedyś mu udowodni, że faktycznie oszukiwał albo po latach jak będzie na emeryturze, sam o tym wspomni, to mimo wszystko będzie bardzo ciekawe, bo można psioczyć na zabezpieczenia w szachach odnośnie oszustw, ale mimo wszystko na tych większych imprezach jest to dość wnikliwie sprawdzane, oszukać system to nie jest łatwa rzecz, tak by nikt tego nie wykrył. To tak np. jak z Raposo w piłce nożnej, jaki wszystkich oszukiwał przez cały czas swojej kariery i gdzieś zapisał się przez to w historii. Niemannowi jednak nie udowodniono zarzucanych oszustw, zawodnik nadal gra profesjonalnie w szachy i nie dawno przebił ranking 2700 co go obecnie plasuje na 35 miejscu w Światowym rankingu FIDE. Sama organizacja FIDE mimo, że miała wystawić raport odnośnie zawodnika, to tego do dziś nie zrobiła i jak wspomniałem, Niemann wytoczył pozew sądowy Magnusowi jaki go bezpodstawnie oskarżył po tym jak przegrał z Niemannem w turnieju, pozwał też jego firmę oraz Chess.com z jakim współpracował w celu właśnie wykluczenia zawodnika z środowiska szachowego.
Dziwisz się, że ludzie się Ciebie czepiają a sam sobie nie pomagasz pisząc o nich w takim tonie. W dodatku to ciągłe wspominanie o odejściu, rezygnacji z forum. Fajnie, że masz swoje zdanie, ale za dużo szumu wokół siebie robisz a za mało treści.
Wybacz, ale o odejściu z forum wspomniałem jedynie w sytuacji gdy właśnie miała miejsce sytuacja w wątku Realu Madryt (chyba w tym wątku) i teraz, więc jakie ciągłe? A treści to akurat robię aż za dużo a szum robią inni, to ja jedynie jestem debil, że łapie się na prowokacje i wchodzę z tymi ludźmi w dyskusję. Z tym Messim to faktycznie zachowałem się sam prowokacyjnie i jestem świadomy, że miałem na celu tu pójść pod prąd w sytuacji gdzie wszyscy się nad nim spuszczali i o tym już wiele razy wspomniałem, ale nie jest tak, że po Messim jadę przy każdej możliwej okazji, to też akurat efekt tego wyolbrzymiania jakie ma miejsce na forum, tak jak teraz mówisz, że niby ciągle wspominam o odejściu co jest bzdurą, tak samo ktoś wspomniał przy głosach, że przy każdej okazji krytykuje Messiego, co też jest bzdurą - rozumiem, że pozostaje świeży wątek po MŚ, ale nie ma co tego wyolbrzymiać na cały okres czasu, zwłaszcza od momentu jak Messi gra w PSG, to w sumie mam wywalone na tego człowieka i jego poczynania i bardziej jak już o czymś piszę, to działaniach Realu Madryt zarówno na boisku jak też jeśli chodzi o ich politykę transferową. Więc też ktoś koloryzuje wątek narzucając mi, że nadgorliwie coś robię... Nie wiem, może mają szczęście, że trafiają akurat na takie moje posty, albo tylko takie zauważają.

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”