Wirusy, trojany...

Awatar użytkownika
harni7
Żenujący nabijacz :/
Reputacja: 0
Kontakt:

Wirusy, trojany...

Post autor: harni7 » 04 lut 2006, 10:04

Nie znalazłem tego tematu więc go zakładam. Pewien user dał mi propzycję założenia tematu "Wirusy" bo łatwiej będzie znaleść jeden temat niż poszczególny wirus. Jak dowiecie się, że wyszedł jakiś wirus to proszę wszystkich informować w tym temacie. A tych userów którzy już mieli jakiś wirus bądź trojan czy inne badziewie na komputerze, opisywanie jego historii, co robi, jak niszczy itp. Mam nadzieję, że żaden Moderator nie usunie tego tematu i będzie on pomagał innym userom w tym aby nie zanieczyszczać ich komputera niepotrzebnym badziewiem!

POZDRAWIAM

EDIT
To może ja coś opiszę na dobry początek: wchodząc na stronę www.cda.pl mając Nortona 2005 zostałem odrazu "zbombardowany" ogromną ilością trojanów. A na cda.pl wszedłem przypadkowo, bo szukałem jakichś śmiesznych mp3 albo coś takiego. I wtedy wyłączyłem przeglądarkę internetową. Lecz już w prawym dolnym rogu widziałem chmurkę : "Your Computer is Infected". Automatycznie zainstalować się program SpySheriffe(coś w tym stylu) i zdziwiło mnie to, że program sam się zainstalował. Więc go włączyłem i niby kasowało trojany, ale był to program który je w uaktywniał aby działały w 100%. To nie zostało mi nic innego jak zainstalowanie na nowo systemu :cry: Lecz przypominam był to mój pierwszy wirus, więc nie znałem się jeszcze na czymś takim. To był chyba drugi miesiąc posiadania komputera.

POZDRO

Wróć do „Wracając Do Meritum”