Piwus> AAAAAAAAA
Cała sala> AAAAAAAAAA
Pisakk> Proszę państwa co się dzieje?! Na salę wbiegł jakiś półnagi facet w rajtuzach na głowie i przypiął się kajdankami do krzesła piwusa, który siedzi obok mnie! O Boże on jest cały oklejony materiałami wybuchowymi! A na plecach ma wypisane krwią „Otwórzcie temat ‘Bezpłatne pamiątki piłkarskie’”! Co teraz z nami będzie?! Tego nie było w pierdolonym scenariuszu!! Gdzie jest gospodarz?! Trzeba zawołać psy! … znaczy się po policję zadzwonić!...
Terrorysta> Hej Pisakk! Zapodaj majka na chwilę!
Pisakk> A nie ma sprawy. Trzymaj.
Terrorysta> Dosyć tego! W imieniu wszystkich małoletnich userów piłka.pl a także znakomitej większości obywateli Przemyśla żądam ponownego otwarcia tematu o pamiątkach! Ponadto macie 5 minut na dostarczenie pączków bo jestem kurewsko głodny! Jeżeli spełnicie moje żądania to nikomu nic się nie stanie!
Głos z głębi sali> Panie wszak pączki są w pomieszczeniu obok! Jak się Pan tu wysadzisz to nasze kreacje szlag trafi!
Terrorysta> W takim razie muszę zostawić Was na kilka chwil samych, ale jeszcze tu wrócę! Jak temat nie zostanie otwarty to przysięgam, że się wysadzę! No! To ja spadam! Pozdrawiam
Pisakk> No 3m się! … na szczęście sytuacja została opanowana. Można przejść do dalszej części gali. Nie przypadkowo załatwiłem sobie miejsce właśnie obok piwusa i bynajmniej nie chodzi tutaj o sytuację z terrorystą, która nie była planowana. Muszę państwu oznajmić, że Szanowny Pan piwus jest nie tylko niekonsekwentnym modem, ale i zacnym filantropem. Od kilku tygodni co prawda bezskutecznie, ale jednak próbuje przeforsować kandydaturę swojego kuzyna, który marzy o występach przed szeroką publicznością. W tej sytuacji organizatorzy gali po raz kolejny wykazali się nieprzeciętnymi zdolnościami. Po długich i zażartych negocjacjach kuzyn piwusa zgodził się wystąpić przed Wami a co najważniejsze nic za to nie płacimy! Oto przed państwem kuzyn piwusa występujący pod pseudonimem artystycznym ‘kuzyn piwusa’!

Przy okazji koncertu nasz artysta przeprowadzi także zbiórkę pieniędzy. Apelujemy o hojne datki w postaci wysokich nominałów wrzucanych do jego kapelusza. 13,4% dochodów z koncertu przeznaczone będzie na konto fundacji „Pomóż odbanować Mikusia i Blanta”. Na ten cel potrzeba nam przynajmniej miliona złotych. Z mniejszą kwotą nie ma sensu nawet wysyłać koperty do kostka. Tak więc jeszcze raz apeluję – pokażcie swoją hojność i solidarność!
W czasie kiedy zbierane są pieniądze zapraszam państwa na blok reklamowy i losowanie Lotto.