Klubowa Liga Typerów

Awatar użytkownika
MothToAFlame
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 85

Klubowa Liga Typerów

Post autor: MothToAFlame » 02 lut 2023, 18:31

BeeV pisze:
02 lut 2023, 18:05

Chciałem określić główny zarys gry co wydaje mi się jest jasno i prosto napisane. Ale ok opiszę jeszcze szczegółowiej.
No wlasnie niezbyt :wink: ale nie mam zamiaru sie czepiac.
BeeV pisze:
1. Podczas rejestracji na stronie KLT wybierasz sobie pozycję na jakiej chcesz grać czyli, bramkarz, obrońca, pomocnik, napastnik.
O widzisz, bardzo wazna informacja, ze jest strona KTL, ze trzeba sie na niej rejstrowac i wszystko bedzie sie tam odbywac.
BeeV pisze:
2. Przykładowo wybrałeś obrońcie do którego są przypisane 3 ligi: Włoska, Belgijska, Portugalska.
3. Co tydzień typujesz wybrane spotkania z powyższych lig.
4. Aplikujesz do stworzonych drużyn (gracze tworzą klub) lub możesz po prostu sam utworzyć drużynę i zebrać graczy/typerów.
5. Gra wystartuje jeśli uzbiera się odpowiednia liczba drużyn w lidze, następnie co tydzień jest rozgrywany mecz pomiędzy drużynami
Ligi sa przypisane z automatu do danego zawodnika czy gracz ma mozliwosc wyboru?
Ile druzyn jest potrzebne zeby sama liga wystratowala (absolutne minimum)?
BeeV pisze:
6. Wynik spotkania między drużynami nie zależy od trafnie wytypowanego danego spotkania, tylko jest odpowiednio przeliczany przez algorytm co przekłada się na wynik meczu. Przykładowo bramkarz wytypował wszystkie mecze prawidłowo przez co ma większe szanse, że jego drużyna nie straci gola.
Moment, czyli czysto teoretycznie istnieje szansa ze druzyna wytypuje 80% spotkan prawidlowo a mecz i tak przegra?

BeeV pisze:
Co do "silnika meczowego" to z grafiką nie ma nic wspólnego bo gra opiera się na prawidłowo wytypowanych spotkaniach przez Ciebie a algorytm będzie wszystko przeliczał na bramki w grze.

Stworzyłem temat aby podyskutować dlatego właśnie tu jestem aby odpowiadać na takie pytania.
Spytalem bo widzialem gry typerskie z oprawa graficzna. Ciekawi mnie tylko jak zaawansowany jest ten algorytm meczowy na jakiej zasadzie dziala wzgledem tego co napisales powyzej (o szansach).

Wróć do „Bukmacherka”