Klubowa Liga Typerów

Awatar użytkownika
MothToAFlame
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 85

Klubowa Liga Typerów

Post autor: MothToAFlame » 02 lut 2023, 21:15

BeeV pisze:
02 lut 2023, 20:42
1. Każda z pozycji będzie posiadać jedną z topowych lig oraz pozostałe mniej "atrakcyjne"
Brzmi calkiem sensownie.
BeeV pisze:
2. Z tym startem to na początku będą testy owego algorytmu i jeśli wszystko pójdzie jak należy wówczas wystartuje oficjalny sezon gry
Czyli rozumiem ze jestes jednym z tworcow/organizatorow?
Testy sa zawsze dobra opcja.
BeeV pisze:
3. Zobacz, jeśli w Twojej drużynie będzie taka skuteczność w typowaniu spotkań:
- obrońca wytypował 5/5 (100%)
- pomocnik 3/5 (60%)
- napastnik 2/5 (40%)
- bramkarz 0/5 (0%)
Wówczas zlicza się całość (10 trafnych spotkań na 20 czyli suma to 50% wszystkich trafnych) natomiast rywal 15 na 20 czyli 75%. Algorytm przelicza całość porównuje typy i w tym przypadku Twoja drużyna przegrywa np 1-3 wg obliczeń. I tak Twój obrońca strzela 1 bramkę ale przez kiepskie typowanie bramkarza (oraz dobre typowanie rywala) Twoja drużyna traci 3 gole. To jest tylko przykład który może nie mieć odzwierciedlenia w rzeczywistości jednak mniej więcej tak to będzie wyglądać. |
O to mi chodzilo wspominajac niezbyt przejrzyste tlumaczenie. Jesli druzyna ma wiekszy calosciowy % typowan to wygrywa, natomiast moze np stracic bramke/wygrac mniejsza ilsocia bramek, tak? Czy jesli np. jedna druzyna ma calosciowo 80% trafnych typowan ale jej napastnik ma 0% to w dalszym ciagu wygrywa z druzyna ktora miala 40% typowan ( z czego powiedzmy wiekszosc mial napastnik)?
BeeV pisze:
Do tych stron to nie masz na myśli fantasy ligi?
Jak juz pisalem bylo to lata temu i dotyczylo typerow nie fantasy ligi. Przez lata mam na mysli 10+. Jak bedzie mi sie chcialo szukac to Ci wrzuce o czym rowniez pisalem.

Wróć do „Bukmacherka”