Gwałty piłkarzy (temat zbiorczy)

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8412

Gwałty piłkarzy (temat zbiorczy)

Post autor: piotrcies » 03 lut 2023, 22:00

Nie wiem, jak było i już się nikt nie dowie. Ale faktem jest, że w tym oświadczeniu wiele osób podkreśla, że kluczowy świadek wycofał się z zeznań, ale mało kto zwraca uwagę na drugą część, tj. nowe dowody, które spowodowały, że sprawa stała się nieaktualna. Nie wiem, co to za nowe dowody, ale może faktycznie wyszło coś, co zmieniło optykę. Nie wiem, nie wnikam, bo i tak możemy tylko sobie strzelać.

Czy wróci do gry, to już inna sprawa. Klub na razie na spokojnie zapowiedział swój wewnętrzny proces w sprawie, czyli chodzi o to, czy a:
a) powrót nie zepsuje atmosfery
b) powrót nie spowoduje, że klub straci marketingowo i nie wpłynie na sponsorów
c) powrót znacząco wzmocni drużynę (tu stawiam, że tak, chyba że gość jest psychicznym wrakiem, to może być ciężko wrócić do formy).

Widziałem dużo głosów, że nie powinien wracać i nawet czytałem, że część klubu jest na nie, więc to nie będzie oczywiste. Jeśli fani nie będą chcieli powrotu i koledzy z drużyny też, to nawet jeśli mógłby pomóc na boisku, nie wróci. Jeśli sprawa się uspokoi i nie będzie oporu materii, wróci. Tyle.

Ja ogólnie to bym go chętnie znów zobaczył na boisku. Taki talent jednak warto spożytkować, a jeśli jest mniej winny, niż się na początku wydawało (lub niewinny), to fajnie, bo wszyscy byliby happy.

W każdym razie ja wyrokować nie zamierzam, bo nie mam podstaw, dla mnie jest wolnym człowiekiem i traktuję go jako niewinnego.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”