Nieodpowiedzialność?

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post autor: Uchi_ » 05 lut 2006, 22:29

kupa69 pisze:I że NIE BĘDĄ nas pouczać o delikatności ludzie, którzy do internetu pakują filmy, jak podrzynają swoim przeciwnikom gardła.

I tylko mi nie wyjeżdżajcie, że "to terroryści"... bo w Europie też mamy terrorystów, a jakoś IRA czy ETA na obcinanie głów przed kamerą nie wpadły.

Terrorystów ? :wink: IRA już zawiesiła praktycznie działalność ( tzn chodzi mi o porwania , zamachy itp ), a ETA prowadzi bardziej działalność zamachową niż kidnappingową ( ...dniczą ? :D ).Zauważ też, że one działały bądź działają na podłożu politycznym.Natomiast ci z BW raczej religijną.W ich Koranie nie ma zapisu , że toleruje się inne religie.Oni mają nakaz szerzyć islam, a tych którzy się nie podporządkowują, oferują tylko jeden wyrok.Fakt, z religii ostatnimi czasy do polityki jeden krok, dlatego teraz to już się zrobiła się taka nienawiść do zachodu, spowodowana przybyciem wojsk i tropieniem Usamy.A to, że pokazują śmierć na kasecie ma na celu przestrasznie niewiernych z zachodu.Pamiętaj, że oni nie liczą się z kimś, kto wyznaje inną religię, dlatego też nie czują żalu, gdy robią mu coś okrutnego.Nie czują się z tego tytułu winni.Poza tym czasy się zmieniają i ludzie znają już coraz to wymyślniejsze powody ukazania nienawiści do kogoś :/.

Dobra się rozpisałem, czas na głowny temat.Moim zdaniem, dla świętego spokoju nie powinno się tego robić.Co z tego, że może i mamy prawo do pokazywania czego chcemy, ale trzeba zrozumieć pewne panujące konwenanse.Wiedzą ludzie czym to się skończy, że ISLAM dla wschodnich to rzecz najświętsza i za każdą próbę obrażenia religii, będą karać srożej, niż za jej nie wyznawanie.Fakt, że trzeba pokazać, że Europa też ma jaja i nie warto ciągle uważać, by 'nie obrażać arabów' , ale w sumie po co to komu było ? Według mnie głupota, no ale cóż, cali dziennikarze :/.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”