Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Bassu » 21 lut 2023, 8:36

MGiggs pisze:
20 lut 2023, 17:33
Bassu przestan walić ogolniakami bo ja przynajmniej sie zwrociłem do Ciebie bezposrednio i milo by bylo byś to odwzajemnił. Mozesz odkopac moja slowa po zatrudnieniu Ole, gdzie w 1 poscie pisalem ze polegnie i bylem oredownikiem jego odejscia duzo wczesniej gdzie wytykalem brak warsztatu na tym poziomie.Mozesz mnie cytować, Ty pisales ze wielki Potter zjadl ETH
Przecież zacytowałem Twoją wypowiedź. Może podpowiem:
Cytat, cytata[1] (łac. citatio, niem. Zitat) – dosłowne przytoczenie[1] cudzych słów. Cytat w literaturze jest formą ekspresji artystycznej. Może mieć charakter jawny, w postaci wyraźnie wyróżnionego tekstu, lub niejawny, stanowiąc rodzaj aluzji.

cytat «słowa przytoczone dosłownie z jakiegoś tekstu pisanego lub z czyjejś wypowiedzi ustnej»
MGiggs pisze:
Jesli Ty nie ogarniasz co sie dzieje w pilce od strony taktycznej to spoko tylko blagam, nie zabieraj glosu.

-gra pressingiem to juz teraz sa 3 polki wyzej od tego co gral Ole

- wyjscie z pod pressingu to juz teraz sa rowniez 3 klasy wyzej niz za Ole

-gra bocznych obroncow to cos co rozwija obecnie Pep i widac ETH tez nie zostaje w tyle.Za Ole to daj spokoj

-szukani gry w 3 ,4, rozmieszczanie zawodnikow w poszczegolnych sektorach w fazie ataku, polecam 2 polowe z lisami, dla ludzi lubiacego taktyke perelka.Poczatek z Barca gdzie Xavi nie wiedzial z punktu taktycznego przez 15 minut co sie dzieje

- gra obronna gdzie DDG ma 10 czystych kąt w sezonie.

naprawde moglbym napisać tutaj prace magisterska tylko pytanie czy Ty ograniasz taktycznie co ogladasz by ta polemika miala sens bo nigdy specialnym orlem w tej dziedzinie nie byles?
To jest rozpykanie przez Ciebie całej myśli szkoleniowej United? :D Przecież 10-latek wyłapałby podobne wnioski. Robisz to, co większość potrafi bez mrugnięcia okiem. Wyciągasz z kontekstu jakieś cytaty i odpalasz się jak trabant na mrozie. Mam cierpliowść dla takich jak Ty, ale to i tak skończy się tutaj odpaleniem kolejnego wsadu bez pokrycia w stylu "3 klasy wyżej niż Ole". Ten Hag odwala świetą robotę w United,ale dopóki nie wsadzi do gabloty trofeum nie będę tutaj szalał z radosci, bo nauczył wychodzić piłkarzy spod pressingu. Tu znowu polecam słownik:
MGiggs pisze:
z pod pressingu
spod
1. «przyimek komunikujący o ruchu z miejsca położonego niżej lub głębiej niż obiekt nazywany przez rzeczownik, np. Wyciągnęła rękawiczki spod sterty ubrań.»
2. «przyimek komunikujący, że ktoś lub coś przybywa lub pochodzi z miejsca położonego w pobliżu miejscowości bądź obiektu, o których mowa, np. Ich rodzina pochodziła spod Lwowa.»
3. «przyimek komunikujący, że ktoś spogląda pod czymś, co ma nad oczami, np. Żołnierze spoglądali na nas spod ciężkich hełmów.»
4. «przyimek oznaczający wspólne podleganie jakiejś władzy lub wydobycie się z zakresu jakichś oddziaływań, np. Przestępca uwolnił się spod dozoru policji.»
5. «przyimek przyłączający określenie przysługującego danej osobie znaku zodiaku, np. Syn jest spod Raka, a córka spod Lwa.»

MGiggs pisze:
Wiesz, ja ogladam koszykowke od lat, ostatnio bardzo duzo ale za nic bym nie smial pisać o taktyce i prostować chlopakow ktorzy pisza rzeczy o ktorych nie mam pojecia, bo nigdy nie gralem i dla mnie NBA to w wiekszosci emocje i nie rozumie niansow taktycznych, potem wchodze na strone Gajewskiego i wiem ze nic o tej koszykowce nie wiem.I nie mam z tym problemu.
O piłce nożnej poza emcjami jak widać, też niewiele potrafisz ciekawego napisać.

Ogólnie jałowa (jak zawsze) dyskusja, bo wyciągasz jakieś moje wypowiedzi z momentu gdy Rashfrod był turbo pod formą i grał padakę. Nikt nie jest jasnowidzem, nie znam w tamtej chwili ludzi, którzy by go chwaliali i myśleli: ej poczekajmy, zaraz odpali turbo. Dlatego znowu wielki szacun dla Ten Haga, tak samo za to co zrobił z Sancho. Jeśli chcesz napisać o United pracę magisterską, to może najpierw nauczyć się czytać ze zrozumieniem, potem orgtografia i powodzenia :) EOT z mojej storny.

Wróć do „Anglia”