Barca - Man United (i rewanż)

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Barca - Man United (i rewanż)

Post autor: Bernabeu » 24 lut 2023, 3:03

Piękny Erik Ten Hag. Już to pisałem po wygranym meczu z City: nie ma co przesadzać, bo raz, że United wydaje fortunę, dwa, nie podobają mi się do końca jego wybory transferowe, a trzy, ma jednak sporo weteranów (to nie jest młoda drużyna pod względem metryki), ale też jest elastyczny taktycznie, potrafi zrobić wynik w pucharach, robi dobre zmiany, trzyma szatnie twardą ręką - nie wiem czy tu będzie efekt porównywalny do efektu Pepa, bo tak po prawdzie z pomocy i ataku to dla mnie poziom topu to Casemiro, Rashford i może Bruno, tam dalej trzeba wpompować setki milionów (dosłownie), ale też rozumiem entuzjazm, bo przyjemnie się na to patrzy i trudno nie odnieść wrażenia, że o ile United jeszcze nie ''wrócili'', to są na dobrej drodze. No i po pogonieniu Cristiano chyba nikt mu nie podskoczy przez dłuższy czas. ;)

A Barcelona, cóż, tak jak pisałem: mając do wyboru +8 w lidze i wylot z pucharów, a -8 w lidze i 1/4 LM, masz statystycznie dużo większe szanse na ligę aniżeli na LM, a tym samym udany sezon. W tym kombinowanym składzie ciężko było pod względem intensywności dorównać United gdy Barcelona nie za bardzo miała czym się przeciwstawić pod względem gry z piłką, dziwna ta krytyka gdzie 75% dwumeczu grali bez być może najważniejszego gracza.

Wróć do „Puchary Europejskie”