Poznajmy się lepiej

Awatar użytkownika
Sidorro
Junior
Junior
Reputacja: 11

Poznajmy się lepiej

Post autor: Sidorro » 06 mar 2023, 16:38

Kłaniam się. W duchu poszanowania dla miejscowych zwyczajów wypełniam kwestionariusz:

1. Imię: Jakub
2. Wiek: 30
3. Wymiary (waga/wzrost): 74/182
4. Zajęcie ( praca/student/uczeń): muzyk, prawnik
5. Komu kibicujesz: reprezentacji Polski, polskim klubom w europejskich pucharach, pięknym historiom (SSC Napoli 2022/2023, Ajax 2018/2019, Monaco 2016/2017, Leicester 2015/2016, Real Madryt 2021/2022, Urugwaj 2010, Chorwacja 1998 itp.). Z dzieciństwa mam sentyment do Królewskich i całej piłki iberyjskiej (w mojej kolekcji bazarowych koszulek są zarówno trykoty Realu Madryt jak i Barcelony).
6. Stosunek do polityki: sfera publiczna - konserwatyzm, sfera prywatna - volenti non fit iniuria, gospodarka - wolny rynek. To pewne uproszczenia, bo przede wszystkim jestem pragmatykiem, zdroworozsądkowcem i nie-doktrynerem i jeśli deklaruję się tu przykładowo jako wolnorynkowiec, to nie znaczy, że wolny rynek jest moją automatyczną receptą na rozwiązanie wszystkich problemów. Nie mniej jednak: większość istotnych kwestii mam przemyślanych, na większość z nich mam sprecyzowany pogląd i myślę, że w jakichś 80-90% wpasowuję się w zarysowane tu hasłowo doktryny. Dodam jeszcze, że aktualnie nie śledzę politycznej bieżączki, docierają do mnie jedynie echa rozmaitych wydarzeń.
7. Stosunek do religii: rzymski katolik. Czasem to wychodzi lepiej, czasem gorzej, ale staram się regularnie korzystać z Sakramentów, uczestniczyć w Eucharystii, pielęgnować relację z Bogiem.
8. Ulubiony gatunek muzy/wykonawca: tzw. muzyka klasyczna (Jan Sebastian Bach), rock (The Beatles), art-pop (Skaldowie), folk-pop (The Seekers). Uwielbiam zabawę gatunkami, mieszanie klasyki z rockiem czy jazzem.
9. Ulubiony gtunek filmowy/aktor(ka): komediodramat, dramat psychologiczny, melodramat. Na Filmwebie mam w awatarze Michelle Monaghan z Source code, więc niech będzie, że ona, ale to pewne nadużycie. Mam raczej ulubionych reżyserów, a nie aktorów.
10. Ulubiona potrawa: pierogi z kapustą i grzybami
11. Sposob spędzania wolnego czasu: futbol, bilard, jogging, film, książka, muzyka, degustacja alkoholu w zacnym gronie, trollowanie forumowych mafii, resztę pominę.
12. Ulubiony napój: niegazowana woda mineralna, sok, piwo

Wróć do „Hyde Park”