Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3357

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: Chlopaczek » 09 mar 2023, 17:25

Ta sprawa z papiezem jest bulwersujaca. Juz zaczynajac od tego ze skoro byl niewinny to dlaczego wyjechal do Wloch gdzie zmienil nazwisko? No ale mniejsza z tym bo dobrze tam sobie radzil i nawet zdalnie obalil w Polsce komunizm co mu trzeba oddac. Napisal tez pare bestsellerowych ksiazek ale o tym juz malo kto pamieta co jest smutnym odzwierciedleniem obecnego poziomu czytelnictwa w Polsce.
Wydawalo sie ze kiedy po smierci Karola KrK go kanonizowal transportujac prosto do nieba to sprawa jest zamknieta. Jednak nie poniewaz pojawiaja sie jakies ubeckie teczki zla. Znaczy teraz sa one zle bo kiedy mowa o Walesie to sa dobre i wiarygodne. Reakcja PiS byla blyskawiczna moze nawet troche za szybka bo wiem bez czytania ze ta ustawa majaca na celu obrone dobrego imienia JPII jest zle napisana poniewaz gdyby byla napisana dobrze to mowilaby o tym ze papiez nie wiedzial o koscielnych pedofilach i wtedy wszystko jest klarowne. Moze poprawia to w nowelizacji zaraz po ustawowym uchwaleniu ze wszyscy Polacy sa szczesliwi a Polska jest mistrzem swiata w pilce noznej. Jest to jednak kolejny przyklad chaosu ustawodawczego w naszym kraju.
Wszystko to powoduje u mnie duzy niepokoj i jedyna pocieche mam w tym ze premier sie nie leka.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”