Serie A 2022/2023

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 546

Serie A 2022/2023

Post autor: fekalia » 17 mar 2023, 11:15

Jeszcze słowao o "ekspercie ligi włoskiej" Panu Lipińskim. Nigdy nie byłem jego fanem, ale te 15 lat temu był jednym, który jako tako trzymał poziom - miał po prostu najmniej gaf, informacje czerpał z polskich stron fanowskich, jak gdzieś przetłumaczono najdziwniejszy news to on w trakcie transmisji te dyrdymały powtarzał. Natomiast dzisiaj stał się gościem, przez którego odechciewa mi się włączać jakikolwiek program w którym jest. Curve Sud omijam szerokim łukiem - również za sprawą Borkowskiego, który nie dość, że pieprzy głupoty to jeszcze ma niesamowite problemy z dykcją i czasami uda się wychwycić 2 słowa na 10. Wracając do Pana Lipińskiego, wczoraj proszę Państwa oświadczył (nie oglądałem, ale Internet nie wybacza), że ostatnim włoskim klubem, który wygrał LM jest Juventus w 96 roku (pozostali eksperci w studio tacy jak np. Artur "kto to jest Barella" Wichniarek nie zorientowali się, że coś jest nie tak). Pamiętam też jak zadzwonił kiedyś kibic do studia Kanału Sportowego zapytać o to dlaczego w Empoli w ogóle nie gra Walukiewicz i czy ta sytuacja ma szansę się zmienić. Lipiński dał wtedy popis ignorancji i udowodnił, że on w tym sezonie kompletnie Empoli nie widział (no ale jak pytają, a ja jestem "ekspertem" to coś trzeba wymyślić). Odpowiedź brzmiała mniej więcej tak - w Empoli mało się zgadza, Walukiewicz to na pewno gorszy od tego Włocha, którego nazwiska nie pamiętam (tak powiedział, chodziło o Luperto) to nie jest. W ogóle jeżeli mówimy o Empoli to warto wspomnieć tylko takie nazwiska jak Nedim Bajrami. Pan redaktor zawodowo zajmuje się ligą polską, widać, że z włoską mało ma wspólnego - może ogląda 3minutowe skróty, a w Kanale Sportowym robi za eksperta od ligi, bo 15 lat temu w C+ komentował co kolejkę 2 na 10 meczów Serie A.

Wróć do „Włochy”