Turniej w szachy - faza grupowa

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Turniej w szachy - faza grupowa

Post autor: Salas11 » 19 mar 2023, 23:51

Na lichess w blitzu mam 2391 a na szybkich 2085, ale zaznaczam że tam konto założyłem niedawno, mam rozegranych ledwie 21 partii i wiadomo że na początku ranking rośnie bardzo szybko tak więc to raczej nie jest moja faktyczna siła gry. Wcześniej grałem tam anonimowo bo nie widziałem potrzeby rejestracji (w sumie dalej nie widzę ale jest to jest)

Chess.com natomiast - blitz 1927 a szybkie 1613. Blitzem się jednak nie sugerujcie bo tam rozegrałem ledwie trzy partie a w ostatniej jakiś Turek poddał po trzecim posunięciu w Nimzo-Larsen gdzie podwalił pionka z E5 i w ten prosty sposób zarobiłem... 101 punktów :lol2:

Bardzo długo preferowałem partie szybkie i katowałem 10+0, gdzieś od pół roku zacząłem jednak grać też 5+0 (długo myślałem że to za krótki dystans i sobie nie poradzę, ale przecież gra się również na czasie rywala więc jakoś daję radę)

Niestety czas nie pozwala mi by przysiąść i pograć więcej rankingówek stąd zadowalam się partiami towarzyskimi na lichess na przerwach w pracy czy wieczorem przed snem. Mimo to chyba mogę być z siebie dumny że całkiem dobrze oklepałem dość rzadko grywany debiut którym w niedalekiej przyszłości zamierzam Was poczęstować :bicz: :wink:

10+0 czy 10+2, dla mnie bez większej różnicy ale jak padnie na blitz też będę zadowolony :)

Wróć do „Gry Forumowe”