Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post autor: Martin Pellegrino » 09 lut 2006, 10:00

I tu wraca temat bramkarza. Jakiś czas temu wypowiadałem się o Cesarze, a większość mnie zbluzgała, że przecież wcale tak dużo bramek nie wpuszcza. Może i nie wpuszcza dużo, ale i nie broni dużo :P wszystko to co leci na niego OK wybroni, ale nie przypominam sobie jakiś wspaniałych interwencji a la Kuszczak z Wigan (włączam sobie ją raz dziennie :P). W takim klubie jak Inter powinien być bramkarz światowej klasy (nie wiem czemu Toldo nie broni, moim zdaniem jest o niebo lepszy, Dudek byłby też wzmocnieniem bramki, może jakiegoś młodego bramkarza - takich w Polsce nie brakuje - ostatnio Kowalewski został wybrany najlepszym graczem ligi rosyjskiej - dostał za to Hammera, wspomniany Kuszczak jest uznawany przez wielu, m. in. przez Schmeichela za najlepszego bramkarza młodego pokolenia na świecie!), a taki od zawsze był w Interze (tzn. od kiedy pamiętam) może z wyjątkiem Freya w pewnym momencie, ale takie nazwiska jak Pagliuca, Peruzzi (może mniej bo tylko jeden sezon bronił), czy wciąż grający Toldo są żywymi legendami na swoich pozycjach (qrde jak to brzmi :P). Moim zdaniem Julio Cesar nie powinien bronić, Mancio powinien dać szansę Toldo, albo poszukać jakiegoś wzmocnienia na tę pozycję.

Wróć do „Włochy”