Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
firmino
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 23

Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post autor: firmino » 24 mar 2023, 21:50

Komu przeszkadzał Michniewicz? Der Onet i inne polskojęzyczne media prowadziły nagonkę na Pana Selekcjonera, bo nie podobało im się, że Polska może być na salonach i osiągać tam wyniki, najlepszy wynik od 38 lat. Kłamali, że reprezentacja musi mieć styl, a motłoch w to uwierzył.

Przypomnę tylko, że :
1. Michniewicz awansował na Mundial, pokonując Szwecję, która regularnie spuszcza nam łomot, a wygraliśmy z nimi ostatni raz w 1974, to ćwierćfinalista Mundialu 2018, rok wcześniej wpakowali nam trójkę na Euro.
2. Michniewicz utrzymał się w grupie Ligi Narodów, dwukrotnie pokonując Walię
3. Michniewicz wyszedł z grupy Mundialu pierwszy raz od 1986 roku.

Wykonał WSZYSTKIE zadania, które mu powierzono.

Ale musiał zostać zwolniony, bo nie jest opalony i nie mówi w obcym języku. Sousie chcieli pomnik stawiać, a jego jedyny sukces, to wygrana z zdziesiątkowaną kontuzjami Albanią.

W reprezentacji nie ma czasu na styl. Trzeba grać prosto, dobrze bronić i kontratakować. Tego chciał śp. Michniewicz.

Śmieszy mnie też te trajkotanie, że Glik musi odejść z kadry. Chłop na Mundialu pokazał Kiwiorowi jak się gra na obronie. Dzisiaj go nie ma i jest dupa z majonezem.

Też mnie śmieszy ta nagonka na Krychowiaka. Nie jestem jego fanem, ale kto jest od niego lepszy? Na pewno nie Bielik (który powinien grać na środku obrony!). Pokażcie mi lepszego.

Wróć do „Polska”