Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch

Awatar użytkownika
Reinach
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 19
Kibicuję: Hiszpania

Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch

Post autor: Reinach » 29 mar 2023, 11:20

Nie wiem o co chodzi Manciniemu, ale jego selekcja jest ostatnimi czasy fatalna.

Rozumiem brak powołania dla Chiesy. Jego rehabilitacja jeszcze tak naprawdę trwa i gdy to nie jest konieczne, nie musi być powoływany, aby stopniowo wracać do pełnej dyspozycji.

To jednak jedyna rzecz, którą rozumiem. Zrozumiałbym brak powołania dla Fagiolego, gdyby kadra U-21 grała arcyważne spotkania, a dorosła reprezentacja mecze towarzyskie. Tymczasem było odwrotnie! Przedziwna sprawa.

Do tego wspomnieć należy o ominięciu Locatellego, Raspadoriego, Manciniego, Bastoniego, Calabrii i Zaccagniego (poprawcie mnie oczywiście, jeśli któryś ma kontuzję). W zamian włoska federacja próbuje pozyskiwać jakichś Argentyńczyków i Brazylijczyków z drugiego szeregu, co przypomina niezrozumiałą i rozpaczliwą próbę brania wszystkiego, co jest i nie jest zdecydowanie rozsądnym i przemyślanym planem.

Fagioli, Locatelli, Raspadori, Zaccagni i wszyscy inni, których wymieniłem, to nie opcje na poszerzenie kadry, a zawodnicy, którzy są najlepsi na swoich pozycjach w Italii i powinni walczyć o miejsce w pierwszym składzie. Tymczasem nie są nawet powoływani!

Wróć do „Włochy”