O futbolu na luzie...

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2172

O futbolu na luzie...

Post autor: venomik » 08 kwie 2023, 1:08

Hersk pisze:
07 kwie 2023, 23:37
3 mln na rękę? Skąd info?
Ot, poszperałem w sieci i w różnych miejscach trochę różnie podają jego zarobki, ale w większości ta kwota oscyluje właśnie pomiędzy 2 a 3 mln euro na rękę. Zwykle bliżej 3.
Przykładowo:
Tutaj na salarysport jest mowa o 4.3 mln funtów, co daje 4.86 mln euro, przy podatku 45% to daje 2.7 mln euro na rękę.
Tutaj to już w ogóle dają mu 5.66 mln euro rocznie, czyli już ponad 3 mln euro na rękę.
Strona, którą podaje @Mr.Chris podaje tę samą kwotę, co wcześniej salarysport. Btw, Chris, nie zwróciłeś uwagi, że na stronie sa funty, nie euro, wiec do zarobków Piątka dorzuc jeszcze kilkanaście procent ;)
Chociaż w sumie ciężko powiedzieć jak przeliczać te funty na euro, bo jeśli po kursach z 2019 roku to te zarobki z funtach dawałyby jeszcze więcej w euro (wtedy różnica kursowa była większa niż obecnie), więc możliwe, że wszystkie trzy źródła mówia tak naprawdę to samo i te podane przeze mnie widełki 2-3 mln euro sa odrobinę zaniżone nawet ;)

Tak więc miejsce Piątka w przyszłym sezonie to spora zagwozdka. Jestem ciekaw czy byłby w stanie rozwiązać kontrakt aby podpisać z kimś z ekstraklasy. Na pewno trochę zamknąłby tym sposobem moje żarty z niego i jego ambicji sportowej, ale cóż, zobaczymy.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”