Puchar Narodów Afryki (zbiorczy)

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post autor: Diamen23 » 10 lut 2006, 20:04

No i Egipt wygrał :( . Wielki nie smak pozostał mi po tym meczu. Nie dość , że nie wygrała drużyna której kibicowałem , to jeszcze mecz stał na przeciętnym poziomie :roll: . Po ostatnim karnym od razu wyłączyłem telewizor i nawet nie chciałem patrzeć jak cieszą się Egipcjanie.

Wracając do meczu:
-bardzo wyrównany mecz , w którym nie zabrakło walki. Szkoda tylko , że nie było goli :( . Bardzo dobry mecz Aruny Kone , który wg. mnie był jednym z najlepszych piłkarzy tych mistrzostw. Świetnie dryblował , podawał i rozgrywał. Niestety Drogba , który rozgrywał niezły mecz , ani razu nie trafił z jego podania. Genialnie zagrał też Zokora , teraz już wiem czemu Alex Ferguson chce go mieć w swojej drużynie. Niesamowity spokój i odbiór piłki. Dobry mecz także bardzo krytykowanego Jeana Tisse (nie wiem czy dobrze napisałem). Imponował spokojem , tylko szkoda , że tak słabo poszło mu w karnych.
Po stronie Egiptu najlepsze wrażenie sprawili Ahmed Hassan (mimo nie strzelonego karnego) i Mohamed Barakat. Pierwszy zanotował mnóstwo podań , a drugi fantastycznie szalał na skrzydle.
W sumie Egipt zasłużył na wygraną , ale miał mnóstwo szczęścia.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”