POWRÓT MACHINY!!!

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel » 10 lut 2006, 20:54

Krzysztof Jarzyna pisze:Zrozum, ze to nie jest tak, ze PiS wygralo wybory tzn. ze wchodzisz do kosciola i zamiast obrazow masz zdjecia Kaczora i Marcinkiewicza...
Poczekaj, poczekaj
Krzysztof Jarzyna pisze:Wiec jezeli ktos wykorzysta w dosc dziwny zeby nie powiedziec niewlasciwy sposob herb Interu to tez bedziesz to ignorowal, bo mamy wolnosc slowa
Futbol moze jest dla mnie jak religia, ale nie zwracam uwagi na oszołomów. I tak wszystko wyjaśni się na boisku. Tymbardziej że tak naprawdę piłka nozna oparta jest na wzajemnym szacunku. Pewnie zdziwicie się, ale szanuje np. piłkarzy Juventusu i uznaje ich klasę sportową. Chciałbym aby wszyscy szanowali moje poglądy na teamt wiary tak jak ja szanuje ich np. moja matka nie jest moherowym beretem, radia Maryja nie słucha, jest typowym Polakiem katolikiem(Kaczyńskim się brzydzi), ale jest strasznie nietolerancyjnym człowiekiem. Komplikuje życie mojej siostry, a swojej córki tylko dlatego że moja siostra ma inne wartości w życiu niż moja matka sobie wymarzyła(głównie chodzi o życie w grzechu z mężczyzną). Jak może przeciez co Niedziele jest w kościele a tam nauczają o miłosci bliźniego. Poprostu nie uznaje innych wartości niż katolicki. Już nie będe pisał o moich starciach z rodzicami jak powiedziałem że nie chodze do kościoła i że nie wierze. Głównym argumentem było " ty jesteś głupi". Od kilku lat nie poznaje moich rodziców tak jakby przeszli pranie mózgu. Tak troche od siebie. Niby normalna katolicka rodzina, a jednak żyjemy w hipokryzji i zakłamaniu. W czasie świat, wizyty księdza po koledzie udajemy ze wszystko jest OK. To mnie boli.
Krzysztof Jarzyna pisze:No i co w zwiazku z tym? Rozuymiem, ze niektorzy ida do urn i najpierw przeswietlaja zycie kazdego kandydata od strony jego wiary i kontaktow z Kosciolem, ale mnie to nie rusza. Dziwne, i chyba troche burzy teorie katolika-ciemnej masy...
Nie chciałbym zeby prezydentem Polski był ktoś tak zakłamany

pozdrawiam

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”