Turniej w szachy - faza grupowa

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 318

Turniej w szachy - faza grupowa

Post autor: Leszek » 21 kwie 2023, 21:31

Leszek - DDK(Z)

https://www.chess.com/game/live/75842496385

Nie dla psa kiełbasa. Psem w tym wypadku jestem ja a kiełbasa to zwycięstwo w grupie i bezpośredni awans do Final Four. Już wiadomo że nie dla mnie :wink: Starałem się ale DDK ponownie okazał się ode mnie lepszy. Miałem wrażenie że jakiś tam czas prowadzę w miarę wyrównany bój. Za leciutki sukces sobie przypisałem nawet to że chyba trochę wymusiłem wymianę Hetmanów w starciu z lepszym rywalem. No ale pierwszy raz zgubiłem szyk tracąc piona w 29 ruchu. OMG, teraz widzę że było proste zabezpieczenie gońcem na F1 w moim 29 ruchu, co za wstyd :o Potem czując że mam coraz wyraźniejszą stratę czasu i stratę piona zdecydowałem się poświęcić gońca i wjechać tam wieżą by trochę namieszać. Fatalny ruch 34 czyli już bankowa strata którejś z wież był początkiem końca.

Gratuluję rywalowi.

Oto tabela grupy C przed ostatnim starciem DDK - Cement

1.DDK 3 4 (386)
2.Leszek 4 3 (291)
3.Cement 3 3 (208)

Tak więc ja już na pewno nie będę group winnerem. Jest arcykawie bo kto wygra tą ostatnią partę ten w Final Four. Użytkownikowi DDK oczywiście wystarcza remis. A jeżeli DDK wygra to ja będę drugi w tej grupie. W przypadku remisu bądź zwycięstwa Cementa spadam na trzecie. No nic, pozostaje mi się cieszyć że i tak trochę popunktowałem w tej grupie ponad stan :)

@Cement @DDK

Wróć do „Gry Forumowe”