Najbardziej przehajpowani/przereklamowani piłkarze i trenerzy

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Najbardziej przehajpowani/przereklamowani piłkarze i trenerzy

Post autor: Enjo » 22 kwie 2023, 17:38

sci pisze:
22 kwie 2023, 17:15
Eee myślałem, że powiesz ze Allegri.
Kazdy wie jaki jest Allegri, tu nie trzeba nic dodawac. Na szczescie w Juventusie sie go trzymaja.

Chodzi mi o Niemca i Wlocha.

Nie rozumiem za bardzo fenomenu oby dwoch.

Tuchel wyplynal w Mainz skad trafil do BVB i byl tam drugi i trzeci w tabeli. Odszedl po dwoch sezonach, mowilo sie o ciezkim charakterze Niemca, ale nie wiem czy to byl powod zwolnienia. No generalnie, nic nie zbudowal.
Poszedl do PSG, przegral ten dziwny final LM, a doszedl do niego po latwej drabince (kurde, jak to niektorzy robia, ze pamietaja te wszystkie mecze, ja nie pamietam kto gral dwa lata temu w finale), wiadomo - mistrzostwa wygral, ale tez dolozyl cegielke do mistrzostwa Lille. Tez nic nie zbudowal.

Na strazaka poszedl do Chelsea, wygral LM, czasem tak jest, ze jednym meczem wygrasz cos i sie uda. Pozniej znowu go wyjebali i nic z tego nie bylo.
W Bayernie trzy tygodnie - odpadl z kazdych pucharow, a umre ze smiechu jak przegra lige.
Chlop niczego nie zrobil porzadnie, wszystko na trytytke, a nie wiedziec czemu jest tak wysoko w rankingu trenerow.

To samo ten ancymon z Wloch - czolowy maruda, zabetonowane buty w 352. PIerwsze mistrzostwo z Juventusem w iscie juventusowskim stylu (nieuznany gol Muntariego), pozniej sie obrazil bo nie chcieli mu sciagnac pilkarzy. W Interze mistrz, w Chelsea tez i tu musze powiedziec, ze to jakos sie broni natomiast te same problemy - beczy jak nie ma niewiadomo jakich pilakrzy zamiast podzialac, pokombinowac, stworzyc cos od podstaw.
To samo w Totkach, nasciagali mu kogo chcial, mieli pelno siana, a jedyne co zrobil Conte to zniszczyl potencjal Sona. Wszystko spina sie piekna klamra i wystepami w pucharach - chociazby w tym sezonie, Cremonense bylo grozniejsze niz Totek w dwumeczu z MIlanem.

Pokusze sie o teze, ze lepszym trenerem jest Stefano Pioli, ale ze nie ma takiego sexi nazwiska to sie tyle o nim nie mowi.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”