Najbardziej przehajpowani/przereklamowani piłkarze i trenerzy

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Najbardziej przehajpowani/przereklamowani piłkarze i trenerzy

Post autor: Berele Lewartow » 22 kwie 2023, 21:18

Ja mogę po raz 10 odpowiedzieć. Przede wszystkim uważam, że duża część osób ocenia dorobek Allegriego z przeszłości na podstawie tego, co wyczynia teraz. A trener, jak zawodnik, wg mnie może być w lepszej i gorszej formie, lepiej lub gorzej pasować do danego projektu. Do obecnego nie pasuje w ogóle, bo to nie jest to trener, który buduje drużynę od podstaw jak Conte czy Klopp, ale potrafi zawodnikami zarządzać. Jego pierwsze 3 lata w Juve były bardzo dobre. Dwa następne gorsze. Ale i tak swoje wygrał. Czy stal za nim dobrze zarządzany klub? Tak, jak za każdym trenerem, który regularnie coś wygrywa (inna kwestia, że nie zawsze mu pomagali, bo odejście Pirlo, Vidala czy Pogby nigdy nie zostało załatane). Czy liga była słaba? Pewnie tak, ale teraz też jest kaleka, a nikt nie potrafi mistrzostwa obronić (swoją drogą już kilka razy chyba pisałem, że mistrzostwo Włoch zacznie się doceniać dopiero jak Juve przestanie je wygrywać). W kwestii LM, sobie trochę sam odpowiedziałeś. Max był tam dwa razy w ciągu dwóch lat, dodatkowo zrobił to, pod względem personalnym z dwoma różnymi drużynami. Koleś zrobił 6 mistrzostw Włoch, liczmy 7, bo Muntari. Nie wiem, ile dołożył pucharu Włoch, ale powiedzmy, że zawsze był leszczem.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2023, 21:39 przez Berele Lewartow, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”