Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6353
Kibicuję: 4rsenal

Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: sickstick » 03 maja 2023, 9:35

sci pisze: ↑
02 maja 2023, 15:54
Co by nie mówić o ZUS, ja tam nigdy nie miałem żadnych problemów. Panie zawsze były mile i uczynne. Inaczej skarbówka, tam zawsze było "stereotypowo"
Ja się kiedyś sądziłem z ZUSem, to była dopiero jazda :mrgreen: Najpierw z niewyjaśnionych przyczyn cofnięto mi rentę rodzinną o rok za szybko. Złożyłem odwołanie i rok później odbyła się rozprawa, na której okazało się że jakiś urzędnik w ZUSie popełnił czeski błąd i przypisał mi rok urodzenia mojej siostry (89) zamiast mojego (91) i dlatego uznali że jestem za stary. Pani sędzia poleciła ZUSowi wypłacić mi pieniądze z całego roku, ale ZUS złożył odwołanie i czekałem prawie rok na rozprawę odwoławczą. Na niej oczywiście już inny sędzia podtrzymał że ZUS ma mi oddać pieniądze i po kolejnych 8 miesiącach czekania dostałem wreszcie przelew.... na niecałe 4 tys zł, gdzie kwota niewypłaconej renty z całego roku wynosiła ponad 10 tys. Wtedy uznałem że to państwo w państwie a ja nie mam już siły o te głupie brakujące 6 tys znowu przez kolejne 2 lata po sądach biegać i po prostu odpuściłem. Wygrali [ch**].

Wróć do „Hyde Park”