Kibice, ultras, oprawa meczowa

bragiel
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post autor: bragiel » 14 lut 2006, 23:07

Marco pisze:tak sie sklada ze jestemw jedenj ekip rywalizujacej w te klocki wiec mniej wiecej wiem co jest trendy
Czyli jesteś ,, bardzo" obiektywny.
To tak jakby aktor oceniał swoją rolę w stylu,,Zagrałem genialnie.Jestem najlepszym aktotem", albo lekarz,, Jestem najlepszym w Polsce lekarzem".
Każdy kto jest w czymś dobry, wyróźnia się jedną cechą-skromnością.
Nikt, kto jest naprawde w czymkolwiek dobry nie mówi,,Jest najlepszy a inni to be ,syf i w ogóle tylko ja się liczę w tej grze".

A Ty będąc zaanagażowany w coś od środka(przynajmniej tak twierdzisz), oceniasz to z zewnątrz-to kompletny absurd.

Marco pisze:myslec sobie kazdy moze jak chce, ale pisanie bredni publicznie gdy wiekszosc ekip uznaje jak wyglada obecnie scena opraw meczowych jest osmieszaniem sie
Kolejny przejaw jakiejś Twojej megalomanii.
Uważasz, że Wisła robi super oprawy- ok. Twoje prawo.
Ja uważam, że robi beznadziejne.
Nie są to żadne brednie, tylko moje subiektywne zdanie i nie interesuję mnie, co uważa większość ekip-większość Poalaków uważa, że stolicą Usa jest Nowy York, a Surinam leży w Afryce .

Pomijam już fakt, że oprawy meczowe to rzecz bardzo subiektywna w ocenie, porównałbym je do łyżwiarstwa figurowego. Nie ma tu kryteriów oceny, jasnych dla wszystkich, nie da się tu nic zmierzyć, zważyć-jeden patrząc na tą samą oprawę, powie,,Jest super" a inny ,,Jest beznadziejna" .

Marco pisze:sami lechici przynają ze odstają od czołówki ale twoje prawo pisac glupoty
Za to właśnie szanuję kibiców Lecha. Nie trabią jacy to oni są wspaniali, nie twierdzą , że są najlepsi, nie wywyżaszają się ponad innych(oczywiście są też wyjątki)-a robią swoje i moim zdaniem, robią to najlepiej w Polsce .
Bo to, że kibice Wisły twierdzą, że to Wisła ma najlepsze oprawy , to nie świadczy o nich najlepiej i wzbudza dużą niechęć do nich , jak i do samej Wisły.

Wróć do „Polska”