Kosciół

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post autor: Chlopaczek » 17 lut 2006, 19:13

Krzysztof Jarzyna pisze: Ale Chlopaczek Ty i chlodne oko? :lol: Wybacz. Po pierwsze - tym zdaniem wprowadzasz jakas teorie, ze niby to katolicy sa jak zakochane szczeniaki - wpatruja sie w ksiezy i nie widza zadnych wad, wszystko jest piekne, super i cacy. No ale co tam - przeciez katolik to oszolom, ktoremu zly ksiadz moze wcisnac ze czarne jest biale, bo przeciez taki tepy, niewyksztalcony i ciemny wierzacy lyknie wszystko co mu poda na tacy jego mistrz i pan - proboszcz z parafii... :roll:
Niezle to ujales.Oczywiscie nie powiedzialem tego tylko wysnules to z moich wypowiedzi.Szczegolnie to co Ci sie podobalo tak jak ostatnio ze uwazam ze wszystko w archiwach watykanskich jest zle.Czyz nie?
Niestety duzy procent katolikow jest wlasnie taki jak to nam przedstawiles.Nie neguje tego ze nie wszyscy sa tacy bo nie sa i zdaje sobie z tego sprawe.Katolik nie jest dla mnie synonimem tumana jak twierdzisz.
Krzysztof Jarzyna pisze:A po drugie - "chlodne oko" :lol: Ty jestes zupelnym przeciwstawieniem moherow - dzialasz po drugiej stronie ale z takim samym zacietrzewieniem i obiektywizmem. Niestety ale taka jest prawda, albo przynajmniej na kogos takiego sie kreujesz, bo taki wniosek mozna wysnuc czytajac Twoje wypowiedzi. Ja rozumiem, ze nie mozesz chwalic, bo juz do tego wniosku kiedys doszlismy, ale w takim razie ktos, kto z Toba dyskutuje nie bedzie tez negowal. No tak, ale on wtedy nie patrzy "chlodnym okiem" na kler. I kolo sie zamyka. :roll:
Widzisz chlodno i z dystansem czyli bez tej calej religijnej otoczki.I znowu ten obiektywizm.Zrozum ze nie ma czegos takiego.To wymysl.Nigdy nie bedziesz calkowicie obiektywny.Mam nadzieje ze sobie zdajesz sprawe.Wiec ani ja nie jestem obiektywny ani Ty tez nie jestes.
I jakie zacietrzewienie?Ze mam odmienne zdanie od Twojego i potrafie je w miare sensownie uargumentowac to od razu zacietrzewienie i odbicie lustrzane moherowych beretow?Naprawde chyba chcecie mnie obrazic.
Skoro juz tu jestes to moze zajmij sie Tomachosem.
Krzysztof Jarzyna pisze: Tak z ciekawosci - pokaz mi artykul konstytucji, ktory mowi, ze ksieza beda uczyc religii za darmo. Jezeli oczywiscie mozesz i masz ochote :roll:
Episkopt gdy chcial wprowadzenia religii do szkol argumentowal to tym ze ksieza beda to robic "w czynie spolecznym" nie bede pobierac za to zadnych oplat.Szybko sie to zmienilo.Ale religia zostala.Nie bede specjalnie dla Ciebie przekopywal archiwow onetu czy jakiegos innego portalu (chociaz Cie lubie) po prostu uwierz na slowo.Predzej czy pozniej przekonasz sie ze bylo tak jak mowie jesli tylko popytasz i bedziesz mial wole sprawdzenia tej informacji.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”