Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2414

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: moody » 04 lip 2023, 18:06

Albion pisze:
04 lip 2023, 9:36
Chłopak jest przehajpowany. Ani specjalnie szybki, ani super zwrotny, ani jakiś techniczny brylant. Popatrzyłem na YT, gdzie w końcu kompilują najbardziej udane zagrania i nic wielkiego, co by uzasadniało aspiracje typu Real/Barca. Statystyki z ligi tureckiej to też nie jest biblia futbolu.
Było już paru Turków, o których mówiono "turecki Messi", dziś mało kto ich pamięta. Ostatni to bodaj Abulkadir Omur z Tranzonsporu, faktycznie sylwetką trochę podobny, mały konus, lewonożny. Dziś ma 24 lata i transfermarkt wycenia go na 8 mln.
Zalecałbym umiar.
ciekawe, ze po obejrzeniu pewnie tych samych klipow mozna miec tak odmienne zdanie na temat potencjalu zawodnika :P

na mnie robi zajebiste wrazenie. przesledzilem sobie tez troche jego statystyki i widac, ze nie jest to "kompilkowy" typ zawodnika ktory fajnie wyglada jak sie wybierze te najlepsze akcje, a w rzeczywistosci skutecznosc zagran ma zalosna i w sumie nic z nich nie wynika. drybluje na dobrej skutecznosci, nie traci specjalnie duzo pilek, w otwierajacych podaniach jest najlepszy w calej lidze i to z duza przewaga, zreszta zdazyl juz blysnac zarowno w europie chocby na tle sevilli, czy ostatnio w reprezentacji gdzie zdobyl kapitalna debiutancka bramke

o abulkadirze omurze nie bede ukrywal, ze slysze pierwszy raz w zyciu i nie wiem, czy za dzieciaka rzeczywiscie wygladal jak nowy messi, ale na jego obecny stan kariery przypuszczam, ze mogla seria kontuzji, ktora na transfermarkt ma 3 strony, w tym m.in uszkodzenie lakotki i pol roku pauzy w wieku 20 lat

Wróć do „Hiszpania”