Czekam w sumie na oficjalną informacje nim człowiek zacznie faktycznie nakręcać na ten transfer, bo na razie to przecieki mediów.
Szczerze powiedziawszy, coraz bardziej ciekawi mnie ten Real i chodzi tu właśnie o to ile młodych zawodników do tej ekipy trafiło i jak ostatecznie ten klub będzie prezentował się w przyszłości. Wiadomo, że tak młode talenty, to też spore ryzyko i trudno powiedzieć na ile wypalą na wyższym poziomie, ale umówmy się... 17 mln za tak zdolnego gracza, to tyle co nic i Real na tej inwestycji kompletnie nie straci a wręcz przeciwnie.
To jest fajna sprawa, że jak dawniej do meczy Realu przyciągały nazwiska pokroju tych wszystkich Galacticos czy Cristiano Ronaldo, Benzema, tak teraz będziemy odpalać te mecze i ekscytować się tym jak wypadną te młokosy. Sam jestem ciekaw już tego jak odnajdzie się Bellingham, czekam na przyjście Endricka, super się obserwuje dalszy rozwój takich zawodników jak Vinicius, Rodrygo, Valverde i Camavingha i wierzę, że także wyższy bieg włączy Tchouameni.
Niby nie miało być transferów a jednak jeden najwyraźniej ma duże szanse na realizacje, warto w sumie zauważyć, że Real wyraźnie chce wypchnąć z klubu Ferlana Mendyego i tutaj wchodzą oczywiście do akcji Saudyjczycy. To o tyle istotne, że wydaje się iż Alphonso Davies może być kolejnym który gdzieś będzie coraz bardziej łączony z Realem, zwłaszcza jeśli faktycznie Mendy odejdzie z klubu.
Nadal zastanawia mnie też przyszłość Ancelottiego, ten wydaje się, że się raczej nigdzie nie wybiera, aczkolwiek Brazylia nie odpuszcza. Jako następcę Włocha naprawdę przy tak młodej ekipie, to chciałbym zobaczyć szybciej Jurgena Kloppa niż Zidana. Jurgen potrafi z młodymi.