Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Bernabeu » 05 lip 2023, 1:09

A ja myślę, że to co robi Mekambe będzie niedługo powszechnym postępowaniem. Tak jak randomowi zawodnicy ogarnęli, że ich pozycja jest często lepsza niż klubu (np. Donnarumma) i najlepiej trzymać swoją kartę w ręku, tak tym bardziej najlepsi zawodnicy na świecie będą tak robić, a Mbappe jest tylko trendsetterem. I nie oceniam, skoro ktoś mu przypisał wartość 70 czy tam 80 mln rocznie bonusu za wypełnienie umowy (XD) albo biega za nim od 3 sezonów z wywieszonym jęzorem (Perez), to ciężko żeby Mbappe się tak nie cenił. Nie jest też tak, że te starsze legendy miały więcej 'przyzwoitości', Ronaldo czy Figo to były jeszcze gorsze gagatki.

I myślę, że Mbappe robi różnicę długofalowo gdzie gra, ale jak się czyta te nieoficjalne informacje o umowie w Paryżu (najlepiej zarabiający sportowiec świata, jakieś absurdalne bonusy za to, że żyje) to ta decyzja sprzed roku zaczyna być oczywistością. Sportowo zmarnowany czas, ale finansowo? Może na pewnym poziomu mu przestanie robić to różnice i przestanie go marnować. ;)

Za to budowanie długoterminowych planów wokół kogoś takiego albo skończy się złotymi górami, albo zmarnowaniem kilku lat dla klubu, bo Real trzeci sezon z rzędu czeka na tego Mbappe.

Ale niech najpierw dopną tego tureckiego Messiego, bo może robi Mbappe '22 i potem będzie smutno. :P

Wróć do „Hiszpania”