Jest tak:Eyesmon pisze: ↑10 lip 2023, 12:28Strasznie wychodzi brak ambicji tych piłkarzykow. Głowa mała że tacy goście jak Mendy Koulibaly czy SMS wolą iść grać do Arabów mając jeszcze parę lat na wysokim poziomie w Europie. Ja rozumiem petro dolary ale mając 10 czy 20 milionów i tak jest się milionerem ech...
Jesteś sobie takim Koulibalym i za 15 lat mało kto o Tobie pamięta nawet jak wygrasz Ligę Mistrzów (a pewnie nie wygrasz).
Za to za 15 lat dalej będziesz miał na koncie pieniądze, które zarobisz w Arabii.
Saudyjczycy robią takie przebicie finansowe, że to jest dla piłkarzy z półki 'dobry, nie wybitny' złota oferta.
I nie ma to nic wspólnego z brakiem ambicji, a po prostu racjonalną kalkulacją.
Ja mam nadzieję, że to prawda, niech jeszcze weźmie ze sobą Berardiego i nieźle Al-Nassra na buty tym wszystkim userom od lat toczącym debaty jak to będą wyglądać gdy w końcu pójdą do lepszych klubów (czytaj do Milanku).
20 mln na sezon dla Milinkovicia, lol.
Dlatego pisałem, że ta liga arabska to dużo poważniejszy projekt od MLS czy ligi chińskiej. Początek agonii dla tych klubów z półki bardzo dobre, nie najbogatsze.