NBA...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 19 lut 2006, 12:13

I po konkursach :] Ale sie działo :!: 170 centymetrowy młokos Nate Robinson z Knicks wygrał konkurs wsadów :twisted: po dogrywce :) Zdecydował wsad w którym przeskoczył jedną z legeng NBA - Weeba. Tez kiedys zwycięsce konkursu wsadów. Drugi był Andre Iguodali (gracz meczu pierszoroczniaków ) był bardzo rozczarowany :P bo sądził że jak mały Robinson potrzebował w finale z 5 prób to sędziowe mu to odejma ale tak nie było. Wygrał w moich oczach zasłużenie. 141 do 140. Iguodali raz w pierwszej rundzie wsadził piłke za boiska, Iversson mu podał po tablicy (z tyłu) a te za boiska wsadził ja z góry. Ale tego w meczu nie da się wykonać wsady Neta były bardzie użyteczne.

W sumie sędziowe bardzo chcieli by była dogrywka :] Rudy Tomjanovic tylko patrzył jak ocenia inny i szybko "10" wyrównał bilans. Mało brakowało a były by wie dogrywki. Może nawet tak miało być ale nie porozumienie sedziów :P hehe :lol:

Dirk z Dallas wygrał konkurs za 3 .. ale ale jak by sie na niego uwzieli nie rzucał by nawet w drugiej rundzie. :roll: Na ostatniej "stacji" rzucił piłke za 2 pkt już po czasie. W meczu by tego nie zaliczyli :P ale wiadomo "piknik". 210 cm Niemca i za 3 rzucał jak w transie. (w drugiej seri) Mój faworyt Billups z Pistons nie przeszedł pierwszej rundy :( słabo rzucał te 2 pkt piłki.

Najlepszy w umiejętnościech koszykarskich okazał "Flash" Wade pokonał samego Steva Nasha który rok temu wygrał w "cuglach" z fenomenalnym czasem. Wade zabłysną rzutem za 3 odrazu :P nie potrzebował jak np. James 3 prób. Potem slalom czy podanie do celu było już formalnościa :] W tym sezonie gracz Heta jest fenomenalny.

W konkursie rzutów z trzech pozycji wygrała ekipa Spurs. Parker rzucił dwa razy z połowy za pierwszym razem :!: Potem tylko Kobe to powtórzył ale jego ekipa traciła na innych "stacjach"

Ogółem warto było nie spać całą noc choć i tak mnie nad ranem ścieło :P może było czekać na powtórke ale to nie to sam :] Dziś mecz gwiazdy w którym będzie jeszcze większe Show :] Zachód czy Wschód to nie problem bo wygrają kibice :) hehe

POZDRO :!:

Wróć do „Inne sporty”