Podróże

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Podróże

Post autor: Magnum » 15 lip 2023, 17:36

Sergek pisze: ↑
15 lip 2023, 10:45
Wiedziałem z czym się pisze ten region w lipcu, ale jako że jadę trochę większym gronem i rzadko kiedy daje się wszystkich namówić, trzeba było brać co dają hehe
Nie ma tam wilgoci, więc będzie luz. :) Bardzo tam sucho.
Keres pisze: ↑
15 lip 2023, 14:04
my homie, jak najlepiej dostać się z NY do Niagary?
Wynająć auto :P Każda inna opcja jest ogólnie słabiawa. Ale jak bardzo chcesz to są pociągi i autobusy, tylko napisz w ile osób jedziecie?
Keres pisze: ↑
15 lip 2023, 14:04
W ogóle ile dni potrzeba wg Ciebie na samo zwiedzanie NY bez chillowania? W muzea za bardzo nie idę.
Nie mam pojęcia, bo każdy zwiedza inaczej. Szczerze mówiąc dla mnie w NY nie ma nic ciekawego, a mój kumpel który uwielbia chodzić po dzielnicach i barach tam ciągle wraca i jest zadowolony. Fajnie zobaczyć Central Park, Brooklyn, Manhattan ogólnie ale to naprawdę zależy od każdego. W NY można spędzić 8 bitych dni i się nie nudzić, albo zrobić jeden dzień i się nudzić - no zalezy od podejścia.

Tak samo z Waszyngtonem i Filadelfią - jest kilka fajnych muzeów, ale nie wiem, czego oczekujesz. Np. w Waszyngtonie nie ma za wiele pod tym względem, w Filadelfii są fajne dzielnice żeby połazić, knajpy, ale też główne atrakcje to będą pewnie jakieś muzea i tego typu rzeczy. Moim zdaniem warto podjechać, bo to blisko i dojazd jest dobry, choćby żeby jeden dzień zobaczyć Filadelfię.

A jak z noclegiem tam, ogarnięte jest coś już?

Wróć do „Hyde Park”