AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza » 19 lut 2006, 14:55

Wczoraj gościu mówiąc o tej rywalizacji o najlepszego strzalca zespołu po miedzy Gilą a Shevą podsuną mi pomysł :]

Co prawda nie może na to teraz zbyt poważnie patrzać bo sezon trwa. Nie które zespoły maja wiecej lub mniej kolejek za sobą ale...

W europie najwiecej bramek strzeliła Barca i Milan po 58 :] [w tych ligach pięcio-gwiazdkowych :wink:] potem jest Juve 53 - MU i Chelsea po 52 i Werder też 52.

Oczywiście każdy klub inne ustawienie ) no prawie każdy) :wink: Ale Barca grając 4-2-3-1 ma trójke najbardzie ofensywnych wysunietych gracz. Ronaldinho - Eto'o - Messi. A Milan grając 4-3-1-2 ma także taka trójke Gila - Kaka - Sheva.

Oby dwa kluby strzaliły w tym sezonie po 58 bramek :) z tego -

Eto'o - 18 bramek
Ronaldinho - 13
Messi - 6
(pierwszy rezerwowy strzelec Henka Larsson - 5 bramek - poza konkursem :lol:)

Gila - 15 goli
Sheva - 14
Kaka - 8
(Pierwszy rezerwowy strzelec Inzaghi- 7 trafień)

Licza te "magiczne trójkaty" to trio Dumy Kataloni strzeliło 37 bramek. A Milan tez 37 :] oczywiscie to nic nie znaczy teraz bo np. Barca lideruje w La Liga a Milan w serie A nie :( I nawet kolejki sie nie zgadzają. Ale jak wczoraj mówili w czasie meczu rywalizacja jest. A np. biorąc pod uwage tylko zespoły grające 2 z przodu w pierwszej lini - to np. Duet MU Ruud Ronney ma 28 bramek - Werderu 26 a Milanu 29 :]

Gila w dwóch ostatnich sezonach strzalił w walczacej o utrzymanie Parmie 50 bramek :] Teraz gdy ma obok siebie takiego partnera jak Sheva i za plecami Kake strzalił 15 (już czy dopiero?) co ciekawe Ronaldinho czy Ruud strzalją regularnie karne a jak wiadomo Gila strzelił tylko jednego [wczoraj] a Sheva dwa jak mnie sie nie myle. Wcześniej 11 strzelał Pirlo.

P.S. Jak by policzyć wszystkie rozgrywli rossoneri sa chyba górą o jedno trafienie. :wink: A I Milan i Barca już odpadły z swoich krajowych pucharów [patrz Saragossa i Palermo :roll:]

Chlopaczek Ale chyba nie powiesz mi że wczoraj Jaap nie szalał :P Przeciesz on sie go bali zatrzymac jak juz sie rozpędził. A bedący w takiej formie duet Kala [piłkarz meczu :!:] - Nesta nie ma sensu "rozbijać" Nie mam racji ?

Wróć do „Włochy”