Saudi Professional League

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Saudi Professional League

Post autor: Bernabeu » 26 lip 2023, 23:55

Pisałem to chyba już o Verrattim, że to oczywiście klasowy gracz, ale:

1) typ tak często łapał kontuzje/grał maniane w tych decydujących meczach LM/tak często z Realem nie pokazywał absolutnie niczego ciekawego, do tego stopnia, że rok temu wyjaśnił go 37-letni Modric gdy to PSG miało lepszy skład, a na pewno lepszy wynik,
2) zwłaszcza, że jest raczej po latach oczywiste, że gość tak długo siedział w Paryżu nie dlatego, że chciał odejść, ale Prison Saint-Germain, a dlatego, że chciał,

że ja nie kupuję tej narracji o fatalnie poprowadzonej i zmarnowanej karierze. Zwłaszcza, że jak pisałem coś takiego o Mbappe, czyli dużo lepszym graczu, który będzie porównywany do tych Ronaldów, Garrinchów i Van Bastenów za 15 lat i pusty przebieg w Paryżu może zrobic różnicę, to usłyszałem, że w sumie nieprawda i przemawia przeze mnie haladziecizm. I może tak jest, to inna sprawa. Tak że mógł ugrać więcej, ale nie był tak dobry, żeby dekada w top klubie bez LM była marnowaniem kariery.

Top5 liga max za dwa lata, żadnych rozrywek poza Premier League nie stać na takie transfery.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”