Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

_the_firefly_
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 12
Kibicuję: Man Utd

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: _the_firefly_ » 15 sie 2023, 15:40

Przeczytałem wszystko, co tu było napisano po wcorajszemu meczu i mam tylko jedno pytanie, czy pierwszy rok oglądacie mecze United?) W mojej pamięci każdy raz, kiedy Czerwone Diabły zaczynali sezon od dobrego i pewnego zwycięstwo, potem mieli wiele problemów już nawet w jesieni.

Nie probuję bronić wczorajszy występ, to była okropna gra w prawie wszystkich aspektach i mam też dużo pytań do EtH i jego sztabu, ale to tylko pierwszy mecz w sezonie i jeszcze mamy wiele ważnych spotkań na ciągu sezona. Dlatego myślę, że jeszcze zbyt wcześnie robić jakieś wnioski i panikować. Wierzę, że już z TTH będą grali lepej, niż wczoraj. A jeżeli nawet nie bedą, to jescze mają trochę czasu, żeby to naprawić. Nawet City niekiedy gra okropnie i traci punkty, dlatego nic fatalnego po tym występie nie zobaczyłem. Mamy 3 punkta i to teraz jest najważniejszym wnioskiem, jaki można zrobić po meczu. Przeszły sezon zaczynali z o wiele gorzej gry i gorzych występów, a potem już we wrzesniu grali dobrze.

To były wszystkie optymistyczne wnioski, jakieś zmogłem zrobić, ale są i negatywne też. Rozumiem, że musimy zawsze wspierać naszych zawodników, zwłaszcza nowych, ale dotychczas nie rozumiem dlaczego kupili Mounta. Wczoraj go nie było widać, nic nie zrobił ani w ofensywie, ani w obronie. W wyniku Casemiro, który jeszcze daleko ot swoich lepszych kondycyj, raz za razem zostawał sam w środku boiska. Oczywiście, że kiedy chłopaki nazbierzą optymalną kondycję, to tak często rywale nie będą się czuli tak luźno w środku boiska, ale mimo tego i tak jeszcze potrzebuje Utd jednego przynajmniej DM, żeby on wspierał Case lub czasami go w ogóle podmieniał, więc nie rozumiem dlaczego jeszcze nie kupili Amrabata. Moim zdaniem go należalo się kupić jeszcze gdzieś w lipcu, a teraz już może nie wystarczyć pieniędzy, bo kupili tego Mounta. Mount to dobra opcja w ofensywie, ale już mamy kilku dobrych opcyj tam, dlatego trochę nie rozumiem tego transfera. Ale raczej Ten Hag wie, co robi, dlatego jeszcze nie panikuję)))

Wróć do „Anglia”