LM: Chelsea Londyn - FC Barcelona 22 II 2006

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor » 24 lut 2006, 17:51

Martin Pellegrino pisze:Essien dostał karę za faul na Hamannie. Za podobny faul Gerrard (poprawcie mnie bo mogę się mylić) nie dostał nic.
Ja rozumiem, że takie rzeczy się zdarzają bo sam niestety obseruję bez przerwy La Liga i tam sędziowanie też jest tragiczne. Jednym razem sędzie stanie na wysokości zadania a innym razem nie, ale bez sensu jest tłumaczenie, że jest źle bo Essien dostał kartkę a Gerrard nie dostał kiedy obaj (w tym Essien) i tak na nią zasłużyłi. Chociaż powtarzam jeszcze raz, że rozumiem tutaj Twoją opinię bo sam byłem w podobnych sytuacjach.
Martin Pellegrino pisze:Ogólnie panuje przekonanie, że jeśli Chelsea ma kasę to można robić wszystko żeby wybić ją z rytmu (nie przekładanie meczy w Premiership, kary finansowe, etc, itp)
A więc jednak taoria spiskowa rządzi :lol: Ale przyznaj, że to właśnie Mourinho nakręca ten teatrzyk i to on prowokuje. Zachowuje się często nieprzyzwoicie i dlatego są kary. Przecież on bardzo często rzuca oszczerstwami pod adresem innych. Nie znam drugiego takiego osobnika.
Martin Pellegrino pisze:Nikt mi nie powie, że ten mecz był sędziowany obiektywnie (Puyol w drugiej połowie za faul na Drogbie powinien otrzymać żółtą kartkę - drugą w tym meczu, Oleguer przynajmniej żółta kartka za zbyt agresywne powstrzymywanie Robbena)
Plus ewidentna ręka Geremiego w polu karnym oraz ewentualnie powalenie Messiego w polu karnym przez Terry'ego który dosłownie skoczył mu na plecy i wyrównał do ziemi.
Martin Pellegrino pisze:co do czerwonej kartki dla del Horno nie zmienię swojego zdania nawet po obejrzeniu poraz x-nasty powtórki -TO NIE BYŁ FAUL NA CZERWONĄ KARTKĘ. Hiszpan zsłużył na nią, ale nie tym wejściem.
Skoro zasłużył na nią i dostał ją (w innej akcji co prawda, ale zasłużył przeca już wcześniej no to chyba wszystko w porządku :lol: Zresztą pomijając pierwszy faul to za samo wykazanie braku zainteresowania piłką i atak skierowany konkretnie na zawodnika może być kartka. Grał zbyt agresywnie i arbiter na pewno brał pod uwagę jego wcześniejsze zagrania też.
Martin Pellegrino pisze:Sorry, ale jeśli ktoś Mourinho nazywa kretynem tylko dlatego, że jego zachowanie jest kontrowersyjne to powinien rano spojrzeć w lustro i zobaczy w nim debila (bez urazy)
Spoko, ale kontrowersyjne to za mało powiedziane. Ja wiem, że on nie odpowiada ze debilnych kibiców i psycholi co grożą sędziemu, ale wypowiadając się w ten sposób niejako zgadza się z nimi. Nie popiera ich dosłownie, ale jeszcze bardziej wzmaga zamieszanie i nakręca spiralę. To nie tylko kontrowersyjne, ale i nieodpowiedzialne delikatnie mówiąc.
Martin Pellegrino pisze:Czego jeszcze chcecie, żeby Mourinho klęknął przed Camp Nou i powiedzieć jacy jesteście wspaniali? Bez przesady. Troszkę pokory Panowie).
Hasło równie świetne jak z Deco co nie walczy i jego porównaniem do Gattuso wziętym z kosmosu :roll: Nie chcemy, żeby klękał. Chcemy, aby zachowywał się tak jak każdy inny trener w takiej sytuacji. Jestem przekonany, że nie ma takiego drugiego buca wśród trenerów jak Mourinho i nikt by nie nakręcał tak tego wszystkiego. On tylko sieje ferment i nic dobrego z tego nie będzie. Troszkę pokory to by się przydało jemu właśnie bo nie potrafi przegrywać.

Wróć do „Puchary Europejskie”