Ja rozumiem, że takie rzeczy się zdarzają bo sam niestety obseruję bez przerwy La Liga i tam sędziowanie też jest tragiczne. Jednym razem sędzie stanie na wysokości zadania a innym razem nie, ale bez sensu jest tłumaczenie, że jest źle bo Essien dostał kartkę a Gerrard nie dostał kiedy obaj (w tym Essien) i tak na nią zasłużyłi. Chociaż powtarzam jeszcze raz, że rozumiem tutaj Twoją opinię bo sam byłem w podobnych sytuacjach.Martin Pellegrino pisze:Essien dostał karę za faul na Hamannie. Za podobny faul Gerrard (poprawcie mnie bo mogę się mylić) nie dostał nic.
A więc jednak taoria spiskowa rządziMartin Pellegrino pisze:Ogólnie panuje przekonanie, że jeśli Chelsea ma kasę to można robić wszystko żeby wybić ją z rytmu (nie przekładanie meczy w Premiership, kary finansowe, etc, itp)
Plus ewidentna ręka Geremiego w polu karnym oraz ewentualnie powalenie Messiego w polu karnym przez Terry'ego który dosłownie skoczył mu na plecy i wyrównał do ziemi.Martin Pellegrino pisze:Nikt mi nie powie, że ten mecz był sędziowany obiektywnie (Puyol w drugiej połowie za faul na Drogbie powinien otrzymać żółtą kartkę - drugą w tym meczu, Oleguer przynajmniej żółta kartka za zbyt agresywne powstrzymywanie Robbena)
Skoro zasłużył na nią i dostał ją (w innej akcji co prawda, ale zasłużył przeca już wcześniej no to chyba wszystko w porządkuMartin Pellegrino pisze:co do czerwonej kartki dla del Horno nie zmienię swojego zdania nawet po obejrzeniu poraz x-nasty powtórki -TO NIE BYŁ FAUL NA CZERWONĄ KARTKĘ. Hiszpan zsłużył na nią, ale nie tym wejściem.
Spoko, ale kontrowersyjne to za mało powiedziane. Ja wiem, że on nie odpowiada ze debilnych kibiców i psycholi co grożą sędziemu, ale wypowiadając się w ten sposób niejako zgadza się z nimi. Nie popiera ich dosłownie, ale jeszcze bardziej wzmaga zamieszanie i nakręca spiralę. To nie tylko kontrowersyjne, ale i nieodpowiedzialne delikatnie mówiąc.Martin Pellegrino pisze:Sorry, ale jeśli ktoś Mourinho nazywa kretynem tylko dlatego, że jego zachowanie jest kontrowersyjne to powinien rano spojrzeć w lustro i zobaczy w nim debila (bez urazy)
Hasło równie świetne jak z Deco co nie walczy i jego porównaniem do Gattuso wziętym z kosmosuMartin Pellegrino pisze:Czego jeszcze chcecie, żeby Mourinho klęknął przed Camp Nou i powiedzieć jacy jesteście wspaniali? Bez przesady. Troszkę pokory Panowie).