O futbolu na luzie...

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2105
Kibicuję: Manchester United

O futbolu na luzie...

Post autor: Mr.Chris » 01 wrz 2023, 14:07

Bernabeu pisze:
01 wrz 2023, 13:13
Przez ostatnie 10 lat wygrali dwa razy LM (2013, 2020)
Liczyłem pełnymi sezonami (mamy już 2023/24), ale tak, rocznikowo wygrał 10 lat temu.
Hersk pisze:
01 wrz 2023, 13:36
A Robercik w pandemii to co wygrał i z kim :p a "polska" Borussia z kim przegrała 10 lat temu? Więc miałem rację. Przez ostatnie 10 lat wygrali 2 razy LM. Bardzo dobry wynik. Który inny klub wygrał więcej niż 2 razy LM przez ostatnia dekadę prócz Realu?

Bayern przez 10 lat ostatnie tylko raz nie zagrał w ćwierćfinale LM. To jest świetny wynik żeby się tylko raz potknąć przez dekadę i zawsze wchodzić do najlepszej 8.
Wszystko kwestia oczekiwań i standardów. Dla mnie REGULARNA walka o LM to nie wygrana raz na 10 lat, tylko rok w rok bycie faworytem w każdym meczu i dochodzenie do półfinałów co roku albo może realistyczniej - co dwa lata.

Ja wiem, że w tabelce to tylko jeden wiersz, ale przez ostatnie 6 sezonów, aż 3 razy nie przeszli ćwierćfinału i raz nawet 1/16. 6 sezonów to połowa lub 1/3 piłkarskiego pokolenia. Powtórzę więc. Dla mnie to nie jest REGULARNA walka o LM.

Przypomnę też, że nie umniejszam im sukcesów i dalej uważam, że są jedne z najlepszych na świecie, ale widzę po prostu spadek i to że kilka drużyn ich dogania. To co robili przez ostatnie 20 lat powoli przestaje się sprawdzać i albo się dostosują albo powoli będą tracić na znaczeniu.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”