Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Hannibal
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1205

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: Hannibal » 10 paź 2023, 23:43

Wracając do bardziej politycznych kwestii i wojno polsko - polskiej. Tyle mówi się o propagandzie w tvpis, ale Radio Zet nic nie odstaje. Ostatnio trochę leciało w pracy i można puścić pawia. Obrzydliwe pranie mózgu jak na "jedynce". Temat ewakuacji ludzi mnie rozbawił. Główny zarzuty - poleciały wojskowe samoloty, a ludziom było niewygodnie. Chyba ktoś tu zapomniał, że to ucieczka z terenu konfliku, a nie wyprawa na Zanzibar.

Mnie boli jako Polaka fakt, że nie mogę oddać głosu z czystym sumieniem na żadną z opcji. Boli, że nie ma wspólnej wizji budowy silnego państwa. Boli tak silna polaryzacja społeczeństwa. Jesteś albo zacofanym Katolem głosującym na PiS albo super oświeconym , nowoczesnym obywatelem wybierającym KO. Niedługo ludzie się zaczną palcami wytykać ze względu na swoje preferencje polityczne.

Mamy trudne położenie na mapie, ale Polska ma potężny potencjał. Potrzeba tutaj mocnej władzy, która ma przede wszystkim na uwadze interes państwowy i potrafi wynegocjować rolę partnera, a nie wasala.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”