Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2801
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: Ilka » 19 paź 2023, 21:58

wloski pisze:No i pytanie gdzie jest teraz pan Duda bo od czasu ostrej kampanii ukryty gdzieś.
Z tego co wiem był dziś w Spale. W sumie dwa Dudy były. I chyba nawet Morawiecki. Także nie jest tak z nimi źle w relacji z PiSem.
sickstick pisze:
19 paź 2023, 21:00
@Ilka jutro przychodzi do ciebie szef i oferuje nową umowę - wszystkie niedziele masz wolne, ale o 1000zł niższa wypłata (lub np brak jakiejkolwiek premii, jeśli takowe masz). Wchodzisz w to czy odmawiasz?
Przyznam, że bardzo nietrafiona ta propozycja ;) Mi nie mieliby zbytnio z czego odejmować ;) Ewentualnie premie, które są uzależnione od klientów i raz marne raz trochę lepsze. To wtedy wybrałabym wolne niedzielę.

@czubatka

No to logicznie od tej innej strony czyli kościoła Ci napisze. Jestem katoliczką, chrześcijanką. A w chrześcijaństwie niedziela jest dniem świętym, dniem wolnym od pracy, odpoczynkiem po całym tygodniu Nie tylko ja w Polsce jestem chrześcijanką. Nie chciałam tego wątku poruszać, bo wiem jak na Was kościół działa ale wytłumaczyłam Ci jak to jest z mojej i jeszcze pewnie wielu osób strony.

Co do zakupów w niedzielę handlową. Jeśli chodzi o rzeczy spożywcze to w całym moim dorosłym już życiu byłam może w sklepie z pięć razy jak mi się coś skończyło i np. potrzebowałam. Jeśli chodzi o zakupy typu ciuchy, elektronika czy inne to nie byłam nigdy na takowych w niedzielę handlową.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”