Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: masacra » 20 paź 2023, 20:23

Chlopaczek pisze:
20 paź 2023, 20:01
Nawrzucales przekłamane dane
Zauwaze ze kłamiesz to naprostuje. Widze że nie tylko ja. Miej to na uwadze.
Wiadomo. Jak Wikipedia podaje dane, które kłócą się z twoim obrazem świata to są one przekłamane. To samo co z Eurostatem przy okazji afery stulecia. :)
To jaki deficyt będzie na koniec roku, to zobaczymy, póki co ciężko z fusów wróżyć.

Przy okazji, jakby w 2020 procedura nadmiernego deficytu obowiązywała to Niemcy pierwsze poszłyby pod młotek bo wpompowali w swoją gosp tyle pieniędzy ile chyba reszta krajów UE razem wzięta. Nic dziwnego zatem, że ja zawieszono. ;)
Chlopaczek pisze:
20 paź 2023, 20:01
Zauwaze ze kłamiesz to naprostuje
Póki co jedyne co naprostowales to swój dysonans poznawczy, jak się okazało, że na tle UE Polska wcale nie ma jakiejś tragicznej sytuacji budżetowej, a za twoich geniuszy z Platformy sytuacja była wcale nie lepsza i to pomimo braku socjalu i przede wszystkim bezprecedensowych inwestycji w armię. Także tak.

I na koniec. Bo mnie to trochę uwiera, że muszę bronić partii, która jest kompletnie nie z mojej bajki i normalnie miałbym w nią wbite i nawet się cieszył jakby odeszła. Ale no [k****] nie, bo zbyt dobrze pamiętam czasy z pierwszych rządów PO i zbyt dobrze pamiętam to 'teoretyczne panstwo' jakie wtedy mieliśmy.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”