Wiadomo. Jak Wikipedia podaje dane, które kłócą się z twoim obrazem świata to są one przekłamane. To samo co z Eurostatem przy okazji afery stulecia.Chlopaczek pisze: ↑20 paź 2023, 20:01Nawrzucales przekłamane dane
Zauwaze ze kłamiesz to naprostuje. Widze że nie tylko ja. Miej to na uwadze.
To jaki deficyt będzie na koniec roku, to zobaczymy, póki co ciężko z fusów wróżyć.
Przy okazji, jakby w 2020 procedura nadmiernego deficytu obowiązywała to Niemcy pierwsze poszłyby pod młotek bo wpompowali w swoją gosp tyle pieniędzy ile chyba reszta krajów UE razem wzięta. Nic dziwnego zatem, że ja zawieszono.
Póki co jedyne co naprostowales to swój dysonans poznawczy, jak się okazało, że na tle UE Polska wcale nie ma jakiejś tragicznej sytuacji budżetowej, a za twoich geniuszy z Platformy sytuacja była wcale nie lepsza i to pomimo braku socjalu i przede wszystkim bezprecedensowych inwestycji w armię. Także tak.
I na koniec. Bo mnie to trochę uwiera, że muszę bronić partii, która jest kompletnie nie z mojej bajki i normalnie miałbym w nią wbite i nawet się cieszył jakby odeszła. Ale no [k****] nie, bo zbyt dobrze pamiętam czasy z pierwszych rządów PO i zbyt dobrze pamiętam to 'teoretyczne panstwo' jakie wtedy mieliśmy.