Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1861

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: Conrado » 22 paź 2023, 16:00

Po pierwsze-bardzo proszę o jakieś twarde dowody na to że Tusk jest zdrajcą Polski,na to że służył Niemcom a nie Polakom.Twarde dowody ;)
Po drugie-pis tworzył nagonkę nie tylko na Tuska ale na wszystkich którzy nie zgadzają się z jego pomysłem na Polskę,pomysłem na rządzenie,na światopogląd.To jarek odmawiał bycia Polakiem zwykłym ludziom,obrażał ich(element animalny),umniejszał i nazywał zdrajcami.
cloner pisze:
22 paź 2023, 15:18
Ja nadal widzę jednak różnicę pomiędzy "Tusk zdrajca", "Tusk pracuje dla Niemiec" i "jebać pis".
Ja także Clo,tylko w drugą stronę.
Jebać pis to hasło uliczne które tam właśnie powstało,a nie powstało bez WYRAŻNEGI i TWARDEGO powodu.
Poziom wkurwienia na władzę osiągnął swój zenit i "jebać" jest dość delikatnym wyrazem tego wkurwienia.
Natomiast nazywanie kogoś zdrajcą po pierwsze wymaga twardych dowodów,a także wymawiane przez innych polityków nabiera o wiele większego znaczenia niż gdy mówi to zwykły Kowalski na ulicy.
I nie zgadzam się z tym co napisał Eyes,bo on zrównuje rzeczy których zrównać się po prostu nie da.
Taki symetryzm zakłamuje rzeczywisty przekaz i znaczenie słów,oraz jest bardzo szkodliwy.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”