Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: Chlopaczek » 23 paź 2023, 13:31

Co do rozliczania to wyborcy wyborcami a obietnice obietnicami ale dla mnie najwazniejsza jest inna kwestia. Mianowicie zeby nowy rzad rozliczyl poprzednia wladze. Wbrew temu co tutaj pare osob mysli ja jestem w tej sprawie wiekszym optymista. Oczekuje ze gdy rzad zostanie zaprzysiezony to powstanie komisja sledcza a w zasadzie kilka komisji bo tych afer jest co niemiara.
Trzeba to wprawic w ruch jak najszybciej na poziomie politycznym i prokuratorskim. Nie zakladam ze politycy PiS i ludzie zwiazani z ta partia to idioci na pewno wiedzieli co robia czym moze to skutkowac i podjeli jakies srodki ktore mialy ich przed tym zabezpieczyc. Dlatego jezeli trzeba bedzie siegnac po narzedzia na granicy prawa nie mam z tym problemu. PiS robil tak caly czas niech teraz sprobuja swojego lekarstwa.
Tu nie ma polsrodkow nalezy pokazac ze to co robila poprzednia wladza nie przejdzie ze beda konsekwencje bo tylko ten fakt moze powstrzymac kolejne ugrupowania chcace podazac droga w kierunku autorytaryzmu i zmiany kraju w swoj folwark na wzor wegierski czy rosyjski.
Oczywiscie symetrysci beda krzyczec PiS=PO ale na takich ludzi nie ma rady.
Komisja sledcza odnosnie wyborow kopertowych.
Komisja sledcza odnosnie podsluchiwania miedzy innymi Brejzy i innych politykow opozycji takze wedlug ostatnich doniesien przed niedawnymi wyborami czyli w skrocie dotyczaca pegazusa.
Te dwie to absolutny mus. Poza tym spokojnie mozna by powolac kilka innych jak wyprowadzanie pieniedzy z Funduszu Solidarnosci ze SKOK-ow czy podczas walki z pandemia. Pracy jest w opor.
Dude tez dobrze byloby pociagnac do odpowiedzialnosci ale tutaj mozna wybrac mniejsze zlo i sie z nim dogadac zeby nie przeszkadzal.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”