Atletico Madryt (zbiorczy)

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: yazid^ » 04 mar 2006, 12:35

Wiesz, ja na jego miejscu też za bardzo nie chciałbym kontynuować gry w klubie, w którym ciągle leczyłem urazy. Zresztą, nie znamy kulis tego transferu - Ronaldo w wywiadach mówił m.in., że Cuper wręcz zmuszał go do gry kiedy nie był w pełni sił. Nie można jednoznacznie określić dlaczego Ronaldo odszedł. Składało się na to trochę więcej czynników, o których my nie wiemy. Zresztą, Real Madryt był wtedy klubem, któremu się nie odmawiało :]

Poza tym, nie rozumiem ludzi, którzy nie szanują kogoś, kogo nawet nie znają. Ja szanuję i podziwiam Ronaldo za to, że będąc młodym chłopakiem z Brazylii bez żadnych perspektyw życiowych, poświęcił się temu co kocha - futbolowi. Talent i determinacja zaprowadziły go na szczyt i choćby za to należy mu się szacunek. Rozumiem, że kibice Barcelony mogą nie szanować Luisa Figo, bo naprawdę mają do tego spore podstawy, bo samo jego odejście i okoliczności w jakich do tego doszło, miłe delikatnie mówiąc nie były. Można nienawidzić i nieszanować generała Franco, który dopuszczał się rzeczy obrzydliwych, aby Real był na topie. Ale piłkarza, który zrobił tyle dla futbolu, który czarował przez tyle lat powinno się, a nawet trzeba szanować.

Wróć do „Hiszpania”