AS Roma (zbiorczy)

zagi82
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post autor: zagi82 » 07 mar 2006, 13:21

No i wszyscy którzy typowali remis nie pomylili się.. :wink: Ja prędzej pisałem, że nie przegramy i także miałem rację. :P Koniec pieknęj serii za którą należą sie wielkie brawa. Sam mecz niestety rozczarował.Mało składnych akcji, strzałów jak na lekarstwo.Rzymian można wytłumaczyć, szybko zdobyta bramka a potem konsekwentna obrona.

Inter z kolei jakoś tak niemrawo, czegoś tej drużynie brakuje.Ale grali do samego końca i za to należą sie wielkie brawa. W Romie bardzo widoczny brak napastnika (Montella nie zagra też przeciwko Ascoli).Mancini owszem zagrał bardzo poprawnie, ale to nie jest napastnik.Za często moim zdaniem ciągnęło go na skrzydło, taka już jego natura :wink: Poza 89 min. i bramką Matrixa wielkie brawa dla naszej obrony, duet środkowych obrońców Mexes-Chivu gra po prostu świetnie.Pokuszę się nawet o stwierdzenie, że obecnie to najlepsza para defensorów w lidze.Oczywiście nie musicie się z moim zdaniem zgadzać :P

Jeszcze może parę plotek transferowych...

Coraz bliżej Romy wydaje się być napastnik Udinese V.Iaquinta..Doszło już nawet do pierwszych rozmów w tej sprawie. Spall ma bankowo bardzo pozytywne zdanie o nim, pracowali przecież razem w Udine.Inna sprawa, żę mimo wszystko Vincenzo bardzo daleko do formy z ostatniego sezonu. W przypadku fiaska rozmów z Iaquintą, prawdopodobna wydaje się opcja z Vuciniciem.Tutaj sporo będzie zależało od tego czy Lecce utrzyma sie w Serie A.Sam Mirko pewnie chętnie zawitałby do Rzymu :wink: Kolejne nazwisko to Sergio Almiron, lewy pomocnik (??) grający obecnie w Empoli. Jeśli te plotki okażą się prawdziwe z tym transferem nie powinno być raczej problemu.W akcji widziałem go tylko raz, w meczu przeciwko Romie właśnie i zaprezentował się średnio.Może sie przydać jako uzupełnienie składu.Samuel Kuffour z kolei chce wrocić do Niemiec, kierunek - Brema.Szerokiej drogi... :wink:

Wróć do „Włochy”